Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Derya Bild: Hillevi Wahl

Derya vill inspirera andra tjejer att våga

Publicerat: 2015-10-18   |  Hillevi Wahl

Vårruset var faktiskt Derya Aktas första lopp!
”Jag kände mig så stolt när jag lyckades med det”.

Derya är en så vacker människa. En ung tjej med många djupa tankar. Kanske har det präglat henne att hon fick psoariasis som barn. Över hårbotten och periodvis över hela kroppen. Utslagen triggas igång av stress. Vilket inte blir bättre av omgivningens okunskap.
”När jag var sexton, i den känsliga åldern, och skulle gå och simma, så evakuerades hela simhallen när jag kom dit. ”
”En annan gång hade jag bestämt att i dag ska jag vara modig och ha linne på mig. Då kom rektorn och sa högt så alla hörde: Vad är det där! Är det inte smittsamt! Jag blev så ledsen.”

Du vill gärna prata om det här för att hjälpa andra unga?
”Ja, jag vill inspirera andra och säga att det kan bli bättre. Att träning hjälper, att man håller modet uppe med träning. För mig har yogan hjälpt mycket, den hjälper mig att kontrollera mina tankar och känslor och stressa av.

Har utslagen blivit bättre i solen?
”Min hud har blivit bra. Jag kom hit med stora blödande plack. Nu är det rent och fint, titta. Nu kan jag åka hem och börja med min nya medicin. Jag är så himla glad.”

Hur känner du dig nu, såhär i slutet av veckan?
”Jag känner mig väldigt stark, superstark i varje del av min kropp. Jag ser verkligen fram emot att komma hem och fortsätta träna crossfit och springa oftare.”
”I själen har jag väldigt mycket känslor. Strax innan jag åkte på den här resan gick min vän bort. När jag kommer hem väntar begravningen. Det känns tungt. Jag har tänkt på min vän varje dag och hoppas han har det bra där han är nu.”

Har du fått med dig några nya tankar hem från föreläsningarna eller träningsinstruktörerna?
”Ja massor! Jag har fått helt andra sätt att tänka kring motivation, att jag inte behöver jämföra mig med andra. För det behöver man inte. Och så ska jag våga visa mer känslor. Jag har lite svårt för det.”