Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Läsning Bild: Hillevi Wahl

Efter #50-lopp så blir det #51-böcker!

Publicerat: 2015-10-25   |  Hillevi Wahl

Efter att ha gått i mål med mina #50-lopp – så har jag fått frågan hur jag ska fira mitt femtioförsta år. Ska jag månne äta 51 tårtor? (Nej, då får man ont i magen, säger Lykke, 7). Eller dricka 51 flaskor champagne. (I don’t think so).
Eller bestiga 51 berg? Nja, hur ska jag hinna det?

Man kan ge 51 komplimanger, säger Lykke. Och det kan man visst göra. Det får ingå som ett delmål.
Men det stora målet i år är att…
LÄSA 51 BÖCKER!
Jag har så länge önskat mig tid att läsa mer. Och så här när läslovet börjar blir jag så himla inspirerad. Jag har hela bokhyllan full med böcker som jag suktar efter. Så nu har jag en plan:

  • Varje tisdag blir en läskväll för hela familjen. Inga datorer, inga mobiler, ingen tv. Bara tända ljus, mys och böcker.
  • Mina femtioen böcker kommer att vara både romaner, faktaböcker, barnböcker och ungdomsböcker i en salig härlig röra.
  • Jag kommer att blogga om varje bok, och göra det officiellt, då blir incitamentet större. Läsningen är nu prioriterat. Högt upp på priolistan. High five!
  • Förhoppningsvis kommer läsandet att smitta av sig lavinartat, inte bara i familjen, utan också i bekantskapskretsen.

Men kära någon, ska du helt sluta springa nu? Undrar säkert Vän av Ordning. Nej, nej, jag ska fortsätta med 51 magiska mil. Läsning och löpning är en utmärkt kombo. Nu kör vi.