Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

IcebugXperience Bild: Hillevi Wahl

Glamping är det nya svarta!

Publicerat: 2015-09-17   |  Hillevi Wahl

Jag har testat på en rätt ny företeelse. Glamping! Camping med glamour. Det var en löpartävlings-tredagars-upplevelse som heter IcebugXperience. Jag skulle springa sju och en halv mil på tre dagar med tvåhundra andra springtokiga från hela världen.

Och då menar jag verkligen hela världen. Det kom folk ända ifrån Kanada och Nya Zeeland för att springa i Sveriges vackraste mest krävande natur. Och medan jag kutade omkring på de hala klipporna och kastade mig halvt skräckslaget över ravinerna så fick barnen vara på Äventyrscamp i Ramsvik. De fick testa allt från geocaching och hummerfiske till att ha lopp, paddla kanot och mata månvargar i djurparken Nordens ark.
Så långt var kanske inget jättemärkvärdigt. Men vi bodde på Ramsviks Camping och maten var makalöst god. Sådär så man blev helt salig. Femstjärnig.
”Ja, det blev så när vi bytte till ekologiskt och närproducerat och närodlat. Då blev det så här fantastiskt bra”, berättar Jonas Svengård.
Jag blev imponerad. Helhetstänket är totalt. Arrangörerna lockar hit hela världen, med vacker natur, härliga äventyr och sjukt god mat.
Glamping. Roligt ord. Jag är egentligen inte någon campingmänniska. Men stugbyn har utsikt över vattnet och bara att vakna och ta en kopp kaffe med den utsikten och det ljuset var magiskt. Vi fick bo i en femmannatrailer till barnens stora förtjusning. Tre rum, kök och badrum med dusch i en liten husvagn! Och vet ni vad – vi slapp städa! Haleluja. Det är vad en utsjasad trebarnsmamma kallar glamour.
Nioårige Movitz diggade trailerlivet direkt.
”Mamma när jag flyttar hemifrån så kan det här vara ett perfekt första boende!”
Haha. Hoppas den femstjärniga maten ingår då.

Mat