Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl i Prag Bild: Hillevi Wahl

Halvmaran på lördag – hur tänkte jag där?

Publicerat: 2016-04-18   |  Hillevi Wahl

På lördag är det Womens Health Half marathon i Stockholm och jag missade loppet förra året. Men nu har peppen synts i mitt facebookflöde ett tag och i förra veckan bestämde jag mig:
Klart jag ska springa!
Det verkar ju så roligt!

Men vänta nu, tänker säkert Vän av Ordning. Vad hände med att öka en kilometer i veckan? Typ bara springa sex kilometer den här veckan?
Ja, alltså. Jag tänkte inte så mycket alls, om jag ska vara ärlig. Kommer det ett roligt lopp i vägen så måste man väl testa. Så tänker min hjärna. Nuförtiden.
Jag tänker att en halvmara bara är lite drygt fyra gånger 5 km. Jag kan väl ta fem kilometer i taget och sedan ladda om? Stå och mingla lite i vätskekontrollerna och stretcha och sedan köra på igen?
Ungefär så ser min plan ut.
På något sätt kommer jag nog runt. Det gjorde jag ju när jag skulle springa Prag Halvmarathon, fast jag inte hade hunnit öva till det heller.

Oavsett hur jag tar mig runt de 21 kilometrarna så vet jag att jag kommer att ha himla roligt. Vilken folkfest det ska bli! Yabbadabbadooo!