Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi självintervju Bild: Hillevi Wahl

Här är Hillevi Wahl

Publicerat: 2015-01-15   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

1. Vem är du?
– Jag är journalist och författare, trebarnsmamma, före detta klumpeduns och numera militärträningsfrälst och lopptokig.

2. Du fyller 50 i år och ska fira det på ett alldeles speciellt sätt. Berätta!
– I närmare 45 år gick jag omkring och var övertygad om att jag inte kunde springa. Men genom militärträningen lärde jag mig att ta små steg i taget, att utmana mina gränser lite varje gång. Jag har gått från att knappt kunna springa hundra meter, till att klara ett av Sveriges tuffaste fjällmaraton. – Nu älskar jag att springa lopp, det är en sådan folkfest varje gång. När jag gick på Roslagsleden och funderade på mitt 50-årsfirande så tänkte jag att jag inte ville ha något tårtkalas – jag ville fira kroppen! Därför kom jag på att jag skulle fira 50 genom att springa 50 lopp på ett år.

3. Men finns det ens så många lopp i Sverige?
– Oh ja, det finns många hundra. Och man kan titta utanför Sverige också. I mars ska jag till exempel springa Prag Halvmaraton och i juni kommer min stora final på #50-loppsutmaningen att vara Kilians Classik i de franska Pyrenéerna.

4. Du skriver krönikor, böcker, föreläser, har tre barn och tränar. Hur hinner du?
–Ha ha. Tänk, den frågan får jag alltid. Jag är bra på att prioritera, göra en sak i taget. Vara i nuet och fokusera min kraft. Det är viktigt. Att kunna njuta av stunden och vila i sina segrar, det ger kraft och blir som en språngbräda mot nya utmaningar. Och framför allt vågar jag misslyckas.

5. Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att kroppen håller och att jag får massor av nya härliga läsarkontakter via Vardagspuls.