Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Härlig nystart med militärträning Bild: Nordic Military Training

Härlig nystart med militärträning

Publicerat: 2016-01-23   |  Hillevi Wahl

Så vansinnigt roligt det var att köra militärträning igen. I går var det ett stort prova-på-pass i Lill-jansskogen i Stockholm. Då är det extra kul att vara med, extra lekfullt, extra mycket prova-på-allt.
Ett tjugotal nya hade kommit till Östermalms IP. På något sätt blir det att se sig själv igen, när man möter de nya. Åtminstone för mig. Jag minns hur nervös jag var, för att inte säga fullkomligt livrädd. Men också förväntansfull: Tänk om detta faktiskt skulle kunna funka på en så kroppsligt misslyckad människa som jag?
För så var det.
När jag kom till NMT-prova-på-passet för fem år sedan, så hade jag inte mycket hopp om min egen kropp. Det är svårt att fatta i dag, när jag kan träna fem dagar i veckan och inspirera andra genom min egen story. Kunde jag förändra mitt liv när jag var 45, så kan du. Kan jag, så kan alla.
Jag vet inte hur det var med alla nya som kom i går, om de ville förändra sina liv eller bara träna i naturen och ha kul.
Egentligen har det ingen betydelse i vilken ände man börjar. Bara man börjar.
NMT-säsongen började med 75 minuter träningsglädje där vi fick åka på mage som sälar, boxas, brottas, springa, hoppa, åla, krypa, dansa och inte minst arbeta med starkt teamwork. Jag påmindes också om hur tuff träning det är – tempot är hela tiden högt. Men alla klarar av det, med glada skratt och massor av pepp – och alla kör i sin egen takt.
I morgon söndag blir det stort prova-på-pass i Tantolunden/Zinkensdam. Jag längtar redan.