Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hel familjen testar: Familjegympa Bild: Hillevi Wahl

Hela familjen testar: Familjegympa

Publicerat: 2015-11-17   |  Hillevi Wahl

Ibland får man inte ihop livspusslet riktigt. Min underbara sjuåring är i en känslig fas och vill gärna vara nära, nära just nu. Så lördagens träningspass fick bli familjegympa på Friskis & Svettis.
Lykke, 7, var klart äldst bland barnen. Det var fullsmockat med små barn, taggade pappor och mammor. Jag blev glad över att alla var så glada. Det var härligt att se glädjen i blicken på föräldrar när de såg in i ögonen på sina barn och gjorde en övning tillsammans. Det var ljuvligt att se min egen Lykke skratta sådär hisnande, ända långt inne ifrån magen. Inte minst när vi lekte att vi hade imaginära vattenballonger som vi gjorde olika övningar med och sedan sjöng:
”Lägg en vattenballong
i pappas kalsong!”
Hon skrattade lika högt varje gång. Jag också. Skrattet smittade.
Och nog fick vi både springa och krypa och köra ålning medelst hasning. Vi gjorde situps, rygglyft och armhävningar och hela faderullan. Så på det stora hela var det ett genuint träningspass.
När vi kom hem ville Lykke fortsätta göra ”nyckelpigan” hela dagen – en övning när hon kryper över och under oss. Och hon ville absolut att vi skulle skriva in det i kalendern som stående inslag varje helg.
”Det här vill jag göra varje lördag!”
Bra där, Friskis och Svettis.