Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Läsning Bild: Hillevi Wahl

Hela familjens bästa boktips just nu

Publicerat: 2015-11-06   |  Hillevi Wahl

Vi älskar böcker i vår familj. Nu har vi dessutom startat en bokklubb, Lykkes bokklubb, där vi läser böcker av samma författare – Jakob Wegelius - och sedan pratar vi om boken. Lykke, 7, tyckte att det var ett mycket spännande koncept med bokklubb. Just nu läser vi varannan mening i Mördarens apa (Bonnier Carlsén). Ett rätt häftigt sätt att läsa med barnen, faktiskt. Kan varmt rekommenderas. Även Mördarens Apa är ett hett boktips.

Här är familjens bästa boktips just nu:

Hillevi, 50, rekommenderar:
Millenniumfortsättningen ”Det som inte dödar oss” av David Lagercrantz (Norstedts).Millenniumfortsättningen ”Det som inte dödar oss” av David Lagercrantz (Norstedts).

Eftersom jag älskade de tre första böckerna var jag lite nervös för att den nya boken inte skulle vara bra. Men jag blev glatt och varmt överraskad. Boken är välskriven och nördar ner sig på ett skönt sätt i it-säkerhet, krypteringar och matematiska vindlingar. Men framför allt tycker jag om porträtten, både av kvinnor och psykiska olikheter. David Lagercrantz har skrivit med inkänning, nyfikenhet och driv. Det är helt klart en bladvändare.

Gunnar, 42, rekommenderar:
”Gustavs grabb” av Leif GW Persson (Bonnier). ”Gustavs grabb” av Leif GW Persson (Bonnier).

Vår favoritkriminolog åker tillbaka till barndomen och berättar om hur hans Kalle Blomkvist-läsande tog honom in på brottets bana. Men på rätt sida. En stark skildring från en som blev så mycket mer än bara Gustavs grabb.

Elliot, 12, rekommenderar:
”Den här boken älskar dig” av Pewdiepie (Forum förlag).”Den här boken älskar dig” av Pewdiepie
(Forum förlag). En rolig och märklig bok som driver med hela självhjälpsboksindustrin. Typisk Pewdiepiefilosofi: ”Varje dag innebär en ny chans att gå och lägga sig igen”.

Movitz 10, rekommenderar:
Nya Gregboken ”Helt ute” av Jeff Kinney.Nya Gregboken ”Helt ute” av Jeff Kinney.
Vilken lycka när den kom. Hela familjen älskar Gregböckerna och har läst alla, både på svenska och engelska. Movitz bubblar över om berättelsen: Hela stan ska logga ut för en helg och Greg tvingas leva som förr. Det går sådär…

Lykke, 7, rekommenderar:
”Magister Tutnäsa” av Johan Rockbäck. (Iduns förlag)”Magister Tutnäsa” av Johan Rockbäck.
(Iduns förlag)
Magister Tutnäsa är inte riktigt som vanliga lärare. Han har lite okonventionella metoder. Och en näsa som dessutom kan tuta. När barnen undrar hur många glassar man kan äta innan man får ont i magen, då får de helt enkelt undersöka saken tillsammans med Magister Tutnäsa. Det blir förvånansvärt många. Och rektorn får räkningen…