Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

PT-Alexandra höll ett bra tempo. Och höll dessutom ett vakande öga över oss. Bra! Bild: Elliot Wahl

Hillevi testar: Stark och glad

Publicerat: 2015-09-30   |  Hillevi Wahl

Ibland hinner man inte gå på sin vanliga träning. Just nu är mitt livspussel så trassligt så jag inte hinner till Östermalms IP för att militärträna med mina kompisar. Men det behöver inte betyda att man inte tränar alls.
Jag såg ett upprop på facebook om att det fanns utomhusträning på Kungsholmen, i Rålambshovsparken, fem minuter ifrån mitt hem. Fem minuter! Utomhusträning! Då finns det liksom inga ursäkter längre.
Gruppen kallade sig Stark och glad, vilket bara det är ett skönt namn, så jag mailade och frågade PT Alexandra om jag fick testa.
Det fick jag.
Samlingen var under bron i Rålambshovsparken. Några hade tränat tidigare, men säkert halva gruppen var nya, som jag. Ålderspannet var från 30-70 år och jag skulle säga att det var folk som brukar träna ungefär två gånger i veckan som kom.

Vi började med att springa ett varv runt grönytorna för att värma upp. Jag hade på mig en alldeles för varm tröja. Man blev varm direkt. T-shirt hade räckt bra.

Sedan var det två pass om fem-sex övningar vid vattnet. Det var en otroligt vacker kväll och gräset var fräscht. Vi gjorde olika varianter på benböj, armhävningar med high five, situps med high five, krabbgång och ormen. Ormen var en ny bekantskap. Man skulle ligga på mage, lyfta ben och huvud och rulla runt och ömsom göra crunches, ömsom rygglyft. Svårare rent koreografiskt än man tror.
Mellan varje övning skulle vi jobba i par och hålla varandra om höfterna medan den andra försökte rusa framåt med höga knän. I andra passet började övningarna kännas rejält i mage, armar och lår.

Eftersom vi var runt femton i gruppen, så hade Alexandra stenkoll på oss, och kunde se till att vi gjorde övningarna rätt. Hon peppade och var glad. En genomsnäll och trygg människa.
På slutet skulle vi göra tjurrusningar från olika sittande och liggande ställningar. Det var inga långa sträckor, men roligt att försöka trassla sig upp från blundande yogaställning exempelvis. Jag kommer absolut att komma tillbaka. Det här var roligt!

Namn: Stark och glad
Plats: Rålambshovsparken, samling under skatebron
Tid: Tisdagar och torsdagar kl 18.00
Miljö: Underbart vackert, vid Mälaren
Toalett: Nej
Förvaring: Alexandra har en väska som hon bär med sig för överdragskläder och vattenflaskor.
Pris: Drop-in 200 kr per gång. Eller 6 veckor för 1200 kr
Hemsida: starkochglad.nu
Betyg: Fyra high five