Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl älskar Nordic Military Training Bild: TT

Hillevi: ”Därför älskar jag military training”

Publicerat: 2015-03-11   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

Ni som har följt mig vet att jag älskar mina kompisar och tränare på Nordic Military Training. Och det finns minst fem anledningar till att jag älskar just detta sköna ”vuxendagis”.

* Överraskningsmomentet.
Att jag aldrig riktigt vet vad som ska hända. Jag måste hela tiden ha totalt fokus, varenda sekund under passet. Och så gillar jag överraskningar. Jag

har så svårt för att träna när det blir tråkigt.

* Utmaningen.
Att man hela tiden utmanas att pressa sina gränser, på exakt den nivån där man är. Det är olika från dag till dag, vecka för vecka, månad för månad. Men det finns en speciell glädje i att klara något man inte trodde var möjligt.

* Peppen!
Vartenda pass får jag höra hur fantastisk jag är. Bra jobbat där! Du är stark! Intelligent! Vacker! Bara det är värt att komma till träningen för. För allt som upprepas tillräckligt många gånger blir sant till slut.

* Solidariteten.
Kamratskapen. Alla ska med. Ingen är i mål förrän alla är i mål. Man hjälper alltid en kompis. Just den inställningen tror jag gjorde mig tokkär i NMT från början. Och det är med mina träningskompisar jag springer de flesta loppen.

* Naturupplevelsen.
Vi tränar alltid utomhus. I alla väder. Vare sig det är plus 30 eller minus 20 och full snöstorm. Och det finns en speciell lycka i att göra situps under stjärnorna eller armhävningar med näsan i nyfallen snö. En sorts mindfulness.

För mig är det alltså militärträningen som ger mig glädje och kraft för att klara vardagen och orka springa mina #50-lopp. För dig kanske det är dans eller boxning eller Friskis & Svettis.
Hitta din glädjegrej. Det ger så mycket extra i vardagen. Spänn fast säkerhetsbältet, nu kör vi!