Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hundlöpet Bild: Hundlöpet

Hundlöpet – vilket roligt familjelopp!

Publicerat: 2016-09-24   |  Hillevi Wahl

Förra helgen sprang min son Movitz, 10 år, pappa Gunnar och vår springer spaniel Vivi, 3 år, ett lopp som heter Hundlöpet i Stockholm. De hade haft det som mål under sommarens springrundor. Jag var lite avundsjuk. Men ibland måste man låta de andra i familjen springa roliga lopp också.

Movitz och Gunnar hade valt en startgrupp som hette Hybrid, där två personer kunde springa med en hund. 

Vi andra i familjen var med som hejarklack och allmänna supporters. Det var nästan lika roligt. Inte minst för Lykke, 8 år, som fullkomligt älskar allt vad hundar heter och var helt salig över alla olika sorters hundar som fanns vid Sjöhistoriska museet där starten gick. Elliot, 13, gick mest omkring och jagade Pokémons. Det funkar också.

Jag var dock lite orolig för hur vår nyfikna, lite skuttiga Vivi skulle kunna klara att springa framåt, med allt roligt i terrängen, kaniner, sjöfåglar och framför allt alla andra hundar. Jag visste inte heller hur Movitz skulle gilla att springa fem kilometer, speciellt som han envisades med att göra det i jeans och skjorta…

Så berätta, Gunnar och Movitz,  hur gick det?
”Det gick mycket bättre än vad alla hade trott, även vi. De flesta sträckorna sprang vi, men vi såg också till att varva ner och gå lite ibland. Det var en väldigt fin miljö och alla funktionärer hejade på oss och ropade att vi var bra, det var väldigt kul. Vid vattenstoppet i mitten av loppet så behöver alla få dricka, så hundarna hade massor av vattenskålar att välja mellan och vi löpare kunde ta muggar från ett bord.” 

Starten var inte riktigt som på andra lopp, eller hur?
”Man fick ställa upp sig på ett led och så släppte de iväg ett par i vår grupp i taget. Det gjorde det lugnare för alla hundar och löpare som var med och skulle springa. Det fanns verkligen alla sorters hundar där, det var roligt att se. Från små gläfsande bulldogs till stora irländska varghundar.” 

Vad var det bästa med loppet?
”Det bästa var nog alla fina vinster. Och att goodiebagarna var fulla med fina hundgrejer. Vi kom hem med tre fulla påsar med hundprylar!”, säger Movitz. ”Och lite kul var det att vi kom på 35:e plats.”