Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Movitz och Vivi har varit mysigt sällskap på promenaderna. Bild: Hillevi Wahl

Hur går det med nyårslöftet?

Publicerat: 2016-01-09   |  Hillevi Wahl

Gott nytt år på er! Får jag lov att fråga hur det går med era nyårslöften? Det har ju i alla fall gått en vecka nu, så någon sorts trend tror jag vi kan ana.
Jag ska berätta om mina. Ni som läste min blogg förra året vet att jag hade en hel radda nyårslöften:

 1. Ligga i plankan 30 sekunder varje dag.
 2. Promenera minst en timme varje dag
 3. Träna minst ett pass per dag
 4. Läsa minst två sidor varje dag
 5. Vara sockerfri hela månaden januari
 6. Skriva något varje dag
 7. Smörja in kroppen varje dag
 8. Logga ut minst 4-5 timmar varje dag
 9. Rensa ut något varje dag
 10. Andas

Så här har det gått:

 1. Plankan har jag klarat varje dag utom en – när jag dagen innan hade hoppat på en januariutmaning på facebook och då skulle man ligga i tio minuter (!) i plankan under en dag. Dagen efter kunde jag inte ens ligga i tjugo sekunder.
 2. Promenera har jag faktiskt också lyckats med varje dag – till min hunds stora förtjusning. Bra där!
 3. Träningen har jag klarat alla dagar utom två. Jag har varvat utomhuslöpning med träningscykel, gympapass och gympass på Friskis & Svettis. Tycker det är ett bra resultat. Lite svinn får man räkna med.
 4. Läsningen har gått himmelskt bra! Jag har läst närmare 100 sidor varje dag och njutit så ini bängen. Mitt nya mantra för 2016 är ”Mer böcker – mindre internet”.
 5. Sockerfri lyckades jag vara i fem dagar. Sedan trillade jag dit. Suck. Men det var fem härliga sköna dagar. Så jag försöker igen.
 6. Skrivandet har faktiskt gått sämst. Jag har nästan inte skrivit någonting. Det beror förmodligen på att det är vinterlov och jag har svårt att skriva med alla tre barnen runt fötterna. Det ordnar upp sig på måndag.
 7. Smörja in kroppen – det har jag gjort! Speciellt fint på fötterna. Och de tackar så mycket.
 8. Logga ut – det gick bra de fem första dagarna – sedan blev jag rastlös. Jag tar nya tag.
 9. Rensa ut, jajemän. Julpyntet har åkt ut, barnen har rensat sina rum. Vi har gett bort böcker och kläder. Detta löfte var förvånansvärt enkelt att hålla.
 10. Andas. Ja! Det har jag gjort. Och tack vare ett tips om Mindfulnessappar har jag hittat en gratisapp där jag lär mig andningsmeditera tio minuter varje dag: Breathe2relax.

Som ni ser tar jag det här inte alltför allvarligt. Men bra vanor tar några veckor att lära in. Så jag ger listan ett par veckor till. Vilka nya vanor har ni skaffat er?