Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hela gänget samlas på snöhögen efter avslutat test. Bild:

Hur gick det på rookie-testerna, Gunnar?

Publicerat: 2015-11-22   |  Hillevi Wahl

Nu har Gunnar snart gått klart sitt tre månaders rookiecamp med Nordic Military Training. I onsdags gjorde han testerna, där man kan jämföra sina resultat med hur det var när man startade campet.

Gunnar, jag är så himla nyfiken, hur gick det!?
”Jo, jättebra! Jag förbättrade alla mina tider och alla mina resultat. En kilometers löpning i uppförsbacke klarade jag på 6,36.”

Men det är ju helt fantastiskt. Du kunde inte ens springa i uppförsbackar tidigare. High five!
”I idioten-sprinterna klarade jag mig också bra, hann med 14 vändor på två minuter.”

Det är snabba vändningar i sprinten.


Och burpees, där hade du aldrig gjort en enda i hela ditt liv förut, eller hur?
”Det är sant, nu gjorde jag tio på två minuter. Det är jag supernöjd med. Likadant med armhävningarna på tå, där klarade jag fem. Vilket är fem mer än jag gjort förr, jag brukar köra på knäna. Jag kanske ska våga köra mer på tå nu…”

Ja! Det finns en app för det också, Gunnar, den börjar vi med på måndag. Statisk magövning, då?
”Där kunde jag ligga i en hel minut!”

Wow! Det är starkt. Du har fått magmuskler, Gunnar! Vad stolt jag är. Och mer då? Hur tror du att rookiecampet har påverkat dig, din självbild och det mer mentala
”Nu vågar jag mycket mer. Och jag inser att jag orkar mycket mer än jag tror. Det är så roligt med alla andra rookisar som är med också. Man gläds åt alla varandras framgångar. Det är väldigt sköna människor, allihop, även de är så härligt peppande. Sedan gillar jag det där med att man aldrig vet vad som ska hända, överraskningsmomentet. Då får man aldrig tråkigt.”

Gunnar laddar för att köra så många burpees som möjligt under två minuter.

Kommer du att fortsätta med Nordic Military Training?
”Ja! Det kommer jag. Absolut.”

Nu tävlar vi ut fantastiska priser här på bloggen, bland annat ett rookiecamp för två personer. Vad vill du säga till någon som inte riktigt vet om han eller hon vågar eller kan?
”Jo, alla kan! Och det vågar du! Du kommer aldrig göra något som är farligt. Du får hela tiden hjälp, både mentalt och fysiskt, med att komma över de hinder som just du har. Oavsett om de sitter i skallen eller benen. Så det är bara att köra!”

Nöjd och glad Gunnar efter att alla tester är avslutade.