Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Det här är mina 3 viktigaste tankar inför loppet Bild: Hillevi Wahl

I Central Park ska jag räkna leenden, inte sekunder!

Publicerat: 2016-05-31   |  Hillevi Wahl

Hur mycket jag än försöker vilja springa Tjejmilen i New York under timmen så kan jag inte få mig själv att fokusera på det. 
Jag är så otroligt ointresserad av tider, minuter och sekunder. Är det något jag vill räkna, så är det leenden och upplevelser.
Det här är mina 3 viktigaste tankar inför loppet:

  1. Ta det lugnt i värmen. Det är värmebölja i New York, runt 25 grader - och så klämmer vi i med lite luftfuktighet på det. Det kan bli jobbigt för en ansträngningsastmatiker. Så jag kör på glädje och att hela tiden hålla ett tempo kroppen orkar med.
  2. Ta så mycket filmer du kan! Tjejmilen genom Central Park är ett once-in-a-lifetime-lopp för mig. Jag tror inte en enda kotte kommer att minnas vilken tid jag fick – efteråt. Däremot kommer mina härliga filmer av glada människor leva för alltid. Filmtajm!
  3. Spring nästan baklänges. Spring lite åt sidan. Spring långsamt. Highfiva så många du kan. Vinka och le. Töj ut varenda meter, sug ut varenda upplevelse till sista droppen. Spring för guds skull inte i mål för fort, spring långsamt så du kan få njuta längre.

Ni fattar. Tjejmilen i New York. Måste avnjutas. För er som undrar, så springs loppet med start vid Columbus Circle och sedan upp längs Central Park West fram till The Reservoir, därefter springer man genom parken lite snirkligt innan man landar nära 5th Avenue och vänder neråt igen. Om ni vill komma ut och heja. Vi kör med gul-blå tröjor. Och kanske en gul-blå keps. Om ni har tur.
Läs mer på http://www.springtime.se