Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

På tre dagar ska de tävlande ta sig igenom 7,5 mil terräng i den allra vackraste naturreservaten runt Ramsvik. Bild: Hillevi Wahl

Icebug Xperience - Västkustens vackraste och tuffaste lopp!

Publicerat: 2016-08-14   |  Hillevi Wahl

I början på september är det dags igen för ett av Sveriges absolut häftigaste lopp, Icebug Xperience. På tre dagar ska de tävlande ta sig igenom 7,5 mil terräng i den allra vackraste naturreservaten runt Ramsvik. Jag sprang loppet förra året - och det är ett av mitt livs bästa loppupplevelser. 

I går fick jag en fråga i mailboxen:

Hej Hillevi!
Har du inte kört Icebug Xperience? Jag och en kompis ska köra nu i september och försöker bestämma oss för om vi hinner etapperna om vi springer/går eller om vi måste byta till vandringsgruppen. Har du några andra bra tips? 

Svar: Man kan springa i vandringsgrupperna också! Det skulle jag nog satsa på, då slipper man stressa över sina tider. Vi var rätt många som gjorde det förra året.
Det var magiskt vackert, men halt. Inte samma stenmossor som här på östkusten, så ha rejäla traktorsulor. Många halkade eller överansträngde sina ben. Boendet i Ramsvik är supertrevligt. Maten är gudomligt god! Närodlat och femstjärnigt. Över huvud taget är det underbara människor från hela världen att hänga med.

Här har jag skrivit lite mer om Icebug Xperience:

Vill du ha en riktigt tuff utmaning i tre dagar, och ta med hela familjen på ett kul äventyr? Då är Icebug Xperience något för dig. 

Upplägget är närmast genialt: De vuxna, som vill, får välja mellan att springa eller vandra 7,5 mil genom Sveriges vackraste naturområden i Bohuslän. Det viktigaste är inte hur fort du går eller springer - målet är att alla ska hinna njuta och ha en så härlig upplevelse som möjligt.

Du och familjen bor på Ramsviks natursköna camping, med ett nytt koncept som kallas Glamping, glamourös camping. Det innebär att du har en egen stuga eller lyxtrailer, äter ekologisk, närproducerad, närodlad mat som är bland det godaste jag någonsin ätit. Tre ljuvliga mål mat om dagen står serverad och bäst av allt - du slipper städa! Medan du springer eller går dina 7,5 mil så har barnen en Äventyrsskola med pedagoger från Friluftsfrämjandet. De får testa allt från att fiska krabbor till att springa lopp, paddla kanot och simma och bada - till att gå in och bekanta sig med månvargar och järvar i Nordens Zoo. 

Loppet lockar människor från hela världen. Vi var cirka 200 som startade första dagen och jag pratade med löpare som kom ända från Nya Zeeland och Kanada - och alla var överväldigade över hur vackert, gott och närmast magiskt hela upplevelsen var. 

"Det var som en dröm! ", som barnen sa när vi åkte hem. 

Fakta:
Vad:
Icebug Xperience
Var: Ramsvik och Bohuslän
Pris: Cirka 3 000 kr för lopp och logi. Barn 500 kr. 
Läs mer här: http://icebug.com/icebugx/
Tips! Låt barnen gå Äventyrsskolan medan du vandrar.