Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

In spite of everything, yes, let’s! Bild: Hillevi Wahl

In spite of everything, yes, let’s!

Publicerat: 2015-11-08   |  Hillevi Wahl

Det skrev Vincent van Gogh till Emile Bernard i ett brev 1888: ”…In spite of everything, yes, let’s!”

Det där har jag burit med mig sedan jag skrev ner det i någon dagbok från förra seklet. I dag tänkte jag det igen när jag äntligen fick ge mig ut på en springrunda på morgonen. För det fanns många skäl emot:

  • Det var busväder, regn och rusk.
  • Det var länge sedan jag sprang regelbundet. Vilket betydde att jag förmodligen skulle vara jättelångsam, om jag ens kom runt de fem kilometrarna.
  • Det skulle säkert vara jobbigt.
  • Jag är sliten och trött.
  • Det är fars dag och får man springa då?
  • Jag skulle behöva leta fram springkläderna.
  • Och tänk om klockan inte var laddad.
  • Sa jag att jag är trött och sliten? Jag är trött och sliten.

Men någonting inom mig blippade lite glatt. Det kan ha varit hjärtat. Det kan ha varit en liten löparlängtan. Blipp, blipp, blipp, sa den och viskade: In spite of everything, yes, let’s!

Och det blev ju så gudomligt skönt. Jag hade på mig min nya softshelljacka som jag köpte för bara 157 (!) spänn på Lager 157 i Höganäs – och den var sådär gladorange och gosig att springa i, från första metern.
Det gick inte fort – det gör det sällan – men det gick långsamt och det gick och luften var lätt att andas och det var nästan bara jag och tanterna med hund som trotsade vädret.  Eller nja, faktum är att jag välkomnade vädret, det är skönt med höstdimma mot huden och ett stilla regn mot jackan. För varje hundra meter blev jag lite lyckligare, för varje kilometer lättade trycket över bröstet, och någonstans på Norr Mälarstrand kände jag det där jublet i bröstet som jag saknat ett tag i vardagen.

Det behöver faktiskt inte vara långt. Och det behöver inte gå fort. Men jag tror man måste springa lite varje dag. Det tror jag faktiskt. Så det där inre löparglädsblippandet får utlopp och kan jubla i bröstet. Så nu ska jag göra det. Varje dag. Come what may. In spite of everything, yes, let’s!