Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl på träningsresa i Portugal Bild:

”Mästarnas mästare var roligast, mamma!”

Publicerat: 2016-04-05   |  Hillevi Wahl
Kategori: Hälsa

Nu är det dags att åka hem från Portugal och Monte Gordo efter en helt fantastisk vecka med strålande sol, många skratt och lättklädda ben.
Veckan har gått så otroligt fort. Vart tog alla dagarna vägen?

Jag försöker kolla schemat för att se vad vi gjorde:

Morgonjogg och stavgång varje morgon. En sådan underbar start på dagen. Jag hoppas att jag kan ta med mig den vanan hem till Sverige nu är det börjar bli ljusare och varmare. Dessutom gick vi upp och ner för 8 trappor 6-7 gånger varje dag. Minst. Det satt fint i rumpa och lår.

Söndag: Juniorpass med bollekar på stranden, Strandlekar och stafetter, löpning och mingel med barnen i hotellbaren på kvällen. Lekarna blev ett bra sätt att lära känna de andra familjerna.

Måndag: Karateskola, Familjepass afro på plankan, löpning intervall, stege och föreläsning med Pär Johansson. En oförglömlig dag med många insikter och Lykkes glänsande i karatedräkten.

Tisdag: Mästarnas mästare på stranden, soma move på Plankan på stranden, Pricka tiden med familjen – ett roligt lopp där alla kör på sin egen nivå. After workout på strandbaren. Movitz gissade sin tid med bara sex sekunders skillnad. Vinnaren missade sin tid med en sekund! På 1,5 kilometer. Bra jobbat!

Onsdag: Core på Plankan med fina Elin. Underbart! Löpning och bad i poolen. På kvällen hade jag min föreläsning. Den där som blev bra fast den inte blev som den skulle, som jag skrev om i förra inlägget.

Torsdag: Bergspasset! Det underbara. Veckans höjdpunkt. Mera soma move på Plankan. Jag sprang för första gången på länge. Härligt! Och på kvällen hade Pär Johansson en väldigt underhållande frågesporttävling i baren.

Fredag: Familjepass crossfit på stranden, med Elliot! Så roligt det var, vad duktig och stark han är, min tolvåring! Löpning, bad i havet – det har det förresten blivit nästan varje dag. Vi har kastat oss i vågorna. Och skrattat så vi kiknat. På kvällen var det sista natten med gänget. Film- och bildvisning från veckan och prisutdelningar till max. Sedan drog vi iväg till ”Japanesen” en populär restaurang och rev nästan stället. Vidare till Nox för ivrig dans - och sedan i säng för att sova fort.

Lördag: Hemvändardagen. Eftersom bussen inte gick mot flygplatsen förrän 16.30 hann vi med både Afrodans och morgonjogg och en shoppingrunda på stan.

Som ni ser är det rätt mycket. Ändå känns det som om vi bara hann med en bråkdel av allt kul. Kanske ska det vara så, att man alltid längtar tillbaka.

Kanske är det höjden av lycka, att få njuta och längta. På en och samma gång.