Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

My Bild: Hillevi Wahl

Modiga My fick alla att släppa loss

Publicerat: 2015-10-19   |  Hillevi Wahl

My Nyberg är som en levande smällkaramell. Jag blir glad av My. Alla blir glada av My. Hon är som en sol som bara lyser av kärlek över oss alla. Och glada upptåg. My är modig. Och hon har alltid hundra tokiga idéer som hon vill förverkliga. Kruxet är kanske att ta en sak i taget – eller att faktiskt sätta sig själv i första hand.

Innan resan sa du att du var försoffad. Det har verkligen inte märkts här.
”Men här är det så härligt att prova allting. Afrodansen som vi körde tillsammans var ju jätterolig. Och yogan! Och bergspasset! Så roligt det var! Allt är roligt här!”

Du delar rum med Raija. Hur är det?
”Hon är ju så himla härlig. Vi brukar vakna och ha lite tokiga ljud till varandra, nästan som två kuttrande fåglar, innan vi börjar prata med varandra. Haha! Och Raija vaknar glad och somnar glad och däremellan är hon glad hela dagen. Vi har så kul tillsammans – och det så häftigt att det är så stor åldersskillnad, hon skulle ju faktiskt kunna vara min mormor.”

Ibland kallas du för teaterapan här, av filmteamet?
”Jag har hållit på med teater sedan 2001 och gått på folkhögskola. Jag gillar att gå in i olika roller och att man till exempel kan få bli förbannad så att man tar ut all energi man har inom sig. Det är också ett sätt att hitta självkänsla och kroppskontroll.”

Och nu ska du starta stå-upp-skola i Stockholm!
”Haha, Hillevi, ja du har fått mig att fundera på det. I alla fall. Det skulle vara skitkul, en dröm.”

Om du startar en stand-up-kurs så skulle jag absolut bli din första kund. Med dig känner man sig så trygg. Med dig våga man allt.
”Så fint sagt. Då kör vi på det.”