Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

En utsikt man kan titta länge på Bild: Hillevi Wahl

Morgonspring, orientering och pricka-tiden-loppet

Publicerat: 2016-08-03   |  Hillevi Wahl

Ännu en dag med Springtimegänget i Sälen är till ända och ojojoj vad det känns i benen och mungiporna. Vi har sprungit, vandrat, orienterat, kollat in flowride och kämpat oss igenom pricka-tiden-loppet.

Vi har skrattat och pratat med våra nya vänner och lärt oss massor om allt från pokémonstrategier till multisport.
”Det går ju i ett!”, säger Lykke, 8.
Hon har helt rätt i det och jag känner nästan att det är ett ännu högre tempo här än när vi är på familjeveckorna i Portugal.
”Här är det ännu mer fokus på barnen”, sa en mamma som testat båda familjeträningscampen. Kanske är det därför man hänger med på allt. För barnen vill ju.

Men när jag satt en stund på verandan i solen med min kaffekopp och tittade upp mot de vackra bergen så tänkte jag att egentligen räcker det ju bara att vara här. Sjöarna och bergen är som tagna ur något vykort. Jag måste nästan nypa mig i armen för att fatta att jag verkligen är här.

Och alla är liksom radhusgrannar. Mitt emot oss bor sköna familjen Lans som har styrt upp hela veckan. Pappa Björn är gammal multisportvärldsstjärna och mamma Annika är typ världsbäst på allt annat. Deras barn är sådär underbart öppna och fina så man bara vill krama om dem. Och gör det.

Vi kände oss hemma direkt, fast vi aldrig har varit i Lindvallen förut. 

”Det bästa med Sälen är att det finns så mycket nya saker att göra här, som att åka lift och så”, säger Elliot 13. Och lägger snabbt till: ”Och träffa kompisar!”
Det säger en hel del om hur lätt det är att umgås här. Elliot har annars dagens bästa kommentar om Sälen:

”Det är som en liten smurfby!”
Kanske för att Springtimegänget har blå jackor, haha, men också för att det är som om det är en egen liten värld här, vid bergets fot.
”Det är nära till allting. Kan vi åka lift upp på berget? Ja. Kan vi gå och fiska? Ja. Kan vi gå och äventyrsbada? Ja!”, säger Movitz, 10 glatt.
Barnen springer fritt mellan husen och äventyren. Allt känns så tryggt. Det är förvånansvärt tyst, vilket är också en lugnande faktor.
”Det bästa tycker jag är att det är jättenära till utegymet. Och vi har snälla grannar som man kan gå till om man behöver något”, säger Lykke 8.

En bloggläsare frågade vad det kostar. Här kommer en liten sammanfattning:
Familjepaket: Från 995 kr per barn och 2 995 kronor per vuxen. Då ingår fritt deltagande på mer än 70 pass och aktiviteter, gratis föreläsningar, entré till äventyrsbad och gym under hela veckan, liftkort, bowling, flowride och avslutningsmiddag.
Boendet: 5 595 kr per lägenhet/vecka. (6 personer kan bo i en lägenhet.)
Resa tillkommer. De flesta tar bilen hit. Husdjur går bra att ta med, om man bokar det i förväg.

Läs mer på www.springtime.se