Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

hillevi i solnedgång Bild: Privat

När på dagen är du som mest kreativ?

Publicerat: 2016-04-13   |  Hillevi Wahl

Vilken tid på dagen är din absolut bästa? När är du som mest kreativ och i full fart? De flesta av oss har en sådan tid. Några timmar per dag när man är i sitt esse.

Min bästa tid är på förmiddagen. När familjen har lämnat byggnaden och jag har fått mitt kaffe och är pigg.
Om jag har prioriterat löpning under den perioden i mitt liv – som just nu – då är det då jag ska springa. På morgonen! Medan solen värmer upp himlen och fåglarna kvittrar. Oj, vad jag springer bra på morgonen! Vilken kanonstart! Resten av dagen glider jag runt som på moln.
Andra perioder måste jag prioritera skrivandet. Då är det på förmiddagarna jag skriver som bäst.

Vad jag vill komma till är att det är viktigt att identifiera sin bästa tid. Är det på morgonen, efter lunchen, på kvällen eller rentav på natten?
Vårda den tiden! Gör något viktigt och bra under den tiden. Skriv, måla, spring, träna, skapa, hitta på nya roliga projekt!
Slösa inte bort den där bästa tiden på att betala räkningar eller städa eller något annat som man kan göra alla de där andra timmarna när man bara är halvbra eller rentav bara går på autopilot.

Det trista, slentrianmässiga kan du göra sedan. Men de där timmarna, de är guld! På riktigt. Och de är dina. Dina alldeles egna. Så. Vad skulle du vilja göra av dina guldtimmar?