Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Konsten att nå framgång är inte att vara bäst, utan att omge sig med smarta människor. Och lyssna på dem. Bild: Hillevi Wahl

Nu börjar hårdträningen inför AIM Challenge 2017!

Publicerat: 2016-08-09   |  Hillevi Wahl

Efter några dagar hemma i Stockholm kommer jag på mig själv med att gå omkring och le saligt. Och processa hela Sälen-tränings-campet med alla roliga övningar och alla fantastiska människor.

Jag har sagt det förr, att jag samlar på bra människor. Och Springtime-ledarna är verkligen just sådana.
De gillar att jobba tillsammans, det märks. De älskar att vara ute i naturen, de är lyhörda för alla sorters människor – och framför allt: De är problemlösare.
Det är just sådana jag samlar på. De där som säger: ”Det fixar vi! Inga problem, det löser vi, tillsammans!”
Till skillnad, då, från människor som har som mantra att nej-det-går-aldrig-så-har-vi-aldrig-gjort-förut-det-är-ingen-ide-ens-att-försöka.

Konsten att nå framgång är inte att vara bäst, utan att omge sig med smarta människor. Och lyssna på dem.

Ibland är det lättare att lyssna än annars. Björn och Annika Lans föreläsningar i Sälen var makalöst bra. De smög sig in under skinnet, och tog plats i hjärtat och hjärnan.
Det där som Annika sa om att ”känna in naturen med kroppen” är ett sätt att tänka som jag tror att jag kommer bära med mig hela livet.
En annan sak som vände upp och ner på mina tankar var när jag frågade Annika om det här som jag har hängt upp mig på, blivit upprörd över och rent förbannad ibland:
”Varför måste kvinnor stressa så med sin träning. In och ut på gymet för att sedan stressa vidare hem till matlagning eller tvättstugan. Medan män tycks ha all tid i världen till att gå omkring och skrota på gymen.”
Annika såg lite lurig ut och sa:
”Kanske är det så att kvinnor får mer effektiv träning. Mer kvalitativ träning. Jag är inte alls säker på att män får samma kvalitet om de bara går och skrotar och lyfter en vikt här och där. Så kan man också tänka.”
Först tog jag inte in det.
Tänkte att det är ojämlikt och fel och stressigt.
Men på vägen hem i bilen så satte det sig. Visst, det är dumt att stressa. Men när vi tränar så tränar vi förbaskat effektivt och kvalitativt! Det är ju en jädrans bra grej! Något att vara stolt över.

Något annat jag lärde mig av multisportfamiljen Lans var vikten av planering. Planering är inte tråkigt. Det är smart. Supersmart, rentav, för då frigör man tid till spontana utflykter eller impulsiva rörelseglädjepass.

 

Finns det en välpumpad cykel utanför dörren så är det lätt att bara hoppa på den och cykla runt några timmar. Elliot, 13, har nog aldrig cyklat så mycket som under Sälenveckan. Vi hade hyrt tre olika cyklar: Två superterrängracercyklar och en elcykel (!). Det senare, bara för att han ville testa.
Det var inte särskilt dyrt, kostade bara några hundralappar. Och de andra cyklarna behövde vi ändå till AIM Challenge. Så Elliot var ute i ur och skur och kom mest in för att byta om till torra kläder och äta något mellis. Fantastiskt.

Lykke blev lika förälskad i utegymet bakom huset och vill absolut att vi ska bygga ett på bakgården i Stockholm också. Vi får väl lobba för det i bostadsrättsföreningen – men i väntan på det så har vi tankat ner en karta på alla Stockholms utegym. Plus en bra broschyr som hör till. Så nu ska vi cykla runt på utegymturné.

Kartan och broschyren kan du ladda ner här: www.stockholm.se/utegym

Totalt pepp blev jag och Gunnar av AIM Challenge-loppet. Vi insåg direkt vår förbättringspotential och har redan lagt oss i hårdträning inför nästa års AIM Challenge. Då ska vi väga mindre, ha cyklat betydligt mer och klarat av minst tio gemensamma lopp på vägen. På så sätt ska vi försöka fördubbla våra poäng! Och det känns inte ens jobbigt utan bara superduperkul!

Springtimeveckan var världens bästa uppladdning inför det där loppet. Det var skönt att kunna jobba igenom kroppen i lagom tempo, lära känna terrängen, fixa cyklar och umgås med härliga människor, få pepp och proffsföreläsningar i ryggen – och inte minst: Hjälp med utrustningen inför loppet.
Stort tack till alla ni som var med på resan, resenärer och ledare. Tillsammans gjorde ni veckan oförglömligt härlig!

Läs mer på www.springtime.se och www.aimchallenge.com.