Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl hoppar badar Bild: Hillevi Wahl

Nu kör vi en sommar med hoppdopp!

Publicerat: 2016-05-09   |  Hillevi Wahl

Ibland faller alla bitar på plats samtidigt. Den här ljuvliga helgen vi har bakom oss visade mig ett sådant mönster. Och nu vet jag hur min sommar kommer att bli:

  1. Jag var på ett fullkomligt ljuvligt besök i Nykvarnstrakten hos min systerson och hans familj. Omgiven av barn och vacker natur och värme fick jag plötsligt bara lust att hoppa i sjön. Årets första hoppdopp. Gunnar filmade – och lade ut det på nätet och inom några timmar hade tusentals människor sett klippet och jublade. Någon skrev och tackade för att jag lade ut inlägget, och visade att även en inte perfekt trimmad kropp kan få skutta ut i havet. Självklart måste man få hoppdoppa med den härligt operfekta kropp man har!
  2. ”Ska vi bada tillsammans!”, sa min åttaåring samma dag. Hon vill alltid bada och förra sommaren fegade jag ur rätt mycket. Då satt jag på stranden och såg henne hoppa i vågorna och mindes mina egna lyckliga hoppdopp när jag var i hennes ålder. Nu, efter tre hoppdopp på lika många dagar så kände jag att det här är hoppdoppens glada sommar. Vi måste komma upp i minst 51 stycken för att fira att jag fyller 51.
  3. Min underbare vän Jens Andersson, som mer eller mindre bor i Monte Gordo på Springtimes träningsresor och förgyller tillvaron för oss alla med sin sköna humor, han fyllde år i söndags och skrev så här fint på sin facebooksida:

”Min lärdom från det senaste året är att inte samla på pengar, bilar eller annat ytligt. Jobba inte ihjäl er. Trivs ni inte med det ni gör så ändra på det.”

En otroligt duktig föreläsare under våren, Ari Riabacke, hjärnforskare, beskrev detta fantastiskt bra efter att han fått frågan om sin bortgångne frus tidiga död:

’Ingen dör mitt i livet! Alla dör i slutet på livet. Vem vet hur länge vi har kvar? Utnyttja den tid vi har!’

Samla på vänner.

Samla på möten.
Fortsätt trevlig söndag.”

Precis så är det. Vänta inte på att du ska få den perfekta kroppen eller det perfekta livet. Lev nu. Samla på vänner, samla på möten – och samla på hoppdopp! Nu hoppar vi!