Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Spring frukost Bild: Hillevi Wahl

Och hur är maten då?

Publicerat: 2015-04-20   |  Hillevi Wahl

Många frågade om maten på träningscampet i Portugal. Bland annat Anna Andersson som är på campet just nu – det ska bli roligt att se vad hon tycker.
Eftersom jag hört så himla mycket ojande om maten därnere så blev jag positivt överraskad. Buffén på hotellet var stor och valmöjligheterna många. Många bra proteinkällor, som vi träningstokiga brukar kalla fisk, kött och äggmaten.
Vackert upplagt och mycket grönsaker och frukt och olika röror. Självklart fanns också pasta och rotfrukter.

Spring frukost

Frukosten var helt fantastisk med stekta ägg, kokta ägg och äggröra och bacon och havregrynsgröt och flera sorters bröd, många sorters pålägg, yoghurt och alla möjliga flingor, och frukt och egenpressad apelsinjuice från portugisiska apelsiner.

 Spring pasta

Lunchen åt man ute på stan. Alla rekommenderar sushirestaurangen ett kvarter bort som tydligen är något helt himmelsk, men eftersom vi inte gillar sushi så kan jag bara gå på hörsägen här.
Vi åt mycket på en liten mysig restaurang längs gågatan med Lady-och-Lufsenkänsla där barnen fick gigantiska tallrikar med spagetti med köttfärssås och vi åt goda jätteomeletter med sallad. Pris: 50 euro för fem personer, inklusive riklig dricks. Och racersnabbt wifi!

Spring frukost 2

Middagen på hotellet var helt okej. Ömsom vin, ömsom vatten. Vissa dagar var fantastiska matupplevelser, några portugisiska grytor var så goda så jag fick rysningar på ryggen. Andra dagar var rörorna knappt ätbara. Förmodligen för att våra svenska magar inte alls var vad vid den här maten. Det skar sig. Men då fanns det alltid bra alternativ.

Spring middag 2

Spring Middag

Behållningen med frukosten och middagen på hotellet var nog ändå samtalen vid borden. Kring dagens lockande träningspass eller gårdagens tankeväckande föreläsningar. Det var mycket skratt, många utbyten av tankar, tips och funderingar och hemadresser i Sverige, för oss som ville fortsätta vänskapen långt efter hemresan. 

Spring efterätt

Och efterrätterna var såklart toppen! Inga klagomål här, framför allt inte från barnen.