Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Poängjakt i skogen!

Publicerat: 2015-04-03   |  Hillevi Wahl

Springskolan del 3

I går var en sådan där dag då jag undrade om jag hade blivit utbränd igen. På riktigt. Jag kom knappt ur sängen, hade en stressmage som bara totalprotesterade och jag kände mig som världens sämsta allting.
Men så var det ju det här med springträningen. Har jag sagt att jag ska komma så kommer jag. Så jag klev upp ur sängen, satte på mig träningskläderna och sa till mig själv att det viktigaste är att jag är där. Jag kan observera i dag, Kanske ta lite kort. Det är okej om jag bryter. Bara jag åker dit.
Till och med i omklädningsrummet sa jag samma sak: Bli inte oroliga om jag bryter. Vi pratade stressmagar och hemska februari. Jag blev gladare bara av att se mina kompisar. Och så färgglada vi var. Mitt i februari.
Sedan inträffade miraklet igen. Jag kommer aldrig riktigt att fatta att det kan hända. Men från att ha mått så himla kasst innan träningen, så är det som om hela kroppen liksom sätter sig som en glad och förväntansfull hund i hallen när hon ska gå ut i skogen. Och hejsan hoppsan så skuttade vi runt i pannlampornas sken. Magen var plötsligt på toppenhumör och ville inte alls bryta och gå hem.

I går fick vi lära oss fartlek i terrängen. Miranda visade hur vi skuttar omkring i skogen på bästa och säkraste sätt.
”Se skogen som en rolig hinderbana!”
”Se inte stenar och stockar som hinder utan möjligheter under löpningen!”

Vi fick leka Följa John med pannlamporna i skogen. Mycket roligt! Och ett hett tips till alla barnfamiljer.
En annan bra lek som passar hela familjen är Poängjakten:
Välj ut tre kontrollpunkter, exempelvis en grusväg, en kulle och ett träd. Allt ska gå att hinna till inom en minut. Sedan sätter man 1 poäng på den kortaste sträckan, 2 på mitt-emelllan-sträckan och 3 på den svåraste kontrollpunkten. Sedan en timer på 1 minut och så får alla kuta och försöka hinna ta så många poäng som möjligt. Efter sextio sekunder är det vila. Sedan kör man igen.
Jag älskar att leka i skogen. Älskar att det är så barnsligt kul. Skogen är världens bästa lekplats och träningslokal och den är alldeles gratis!
På väg hem kunde jag knappt fatta att jag hade känt mig så misslyckad, trött och eländig på förmiddagen. Skogen är hälsa. Skogen är magisk.