Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vi vandrade tillsammans till liften som tog oss upp till bergets topp, därefter gick barn och vuxna ett par kilometer till den häpnadsväckande vackra Stensjön. Bild: Hillevi Wahl

Roliga cirkusövningar, fjällvandring och hinderbana

Publicerat: 2016-08-01   |  Hillevi Wahl

Ojojoj, vilken sprängfylld första dag vi har haft här i Sälen, där jag befinner mig på en Familjekulvecka med Springtime. Och den är inte slut än!
Nu har jag en liten, liten paus och tänkte att många säkert undrar vad man kan göra och hur man bor på en sådan här träningscamp för familjen i Sälen. Jo, det ska jag berätta:
För det första bor vi fantastiskt bra. Eftersom vi har hund med oss – ja, det kan man, för er som undrar – så har vi ett eget ”radhus” i Vasabyn, en minut från Lindvallens centrum. Det är otroligt lyxigt och stort med fyra rum, tio bäddar, välutrustat kök med allt man behöver inklusive diskmaskin, värmeskåp för blöta kläder och skor och två badrum. Ja, vi har till och med en egen bastu!
Det är ljuvligt med ett sådant fräscht basecamp. Familjen sov otroligt gott i de sköna sängarna när smög ut och kutade iväg i morse för dagens första pass. Så här har vår dag sett ut:

07.30 Morgonjogg i 30 minuter. Man springer i sin egen takt, eller går stavgång. Peppe tog oss med på en jättefin runda runt en liten vacker tjärn. När vi kom tillbaka till ”Plankan” vid bergens fot så körde härliga Anci rörlighet i drygt 20 minuter. Underbar start på dagen!

Snabbt hem och väcka familjen, äta frukost och få alla redo för pass nr 2:

10.00-11.30. Cirkuspass med par-akrobatik för hela familjen. Fantastiskt roligt. Vi fick testa lilla sockerbiten, stora sockerbiten, stå på varandras lår och lyfta flygande små människor. Det handlar om tillit och att våga använda kroppen i olika par-balansövningar. Skratten klingade i gymnastiksalen och instruktörerna Oscar och Anci var underbart peppande och stöttande. Härligt!

Snabbt hem igen och fixa lunch till hungriga gänget. Och matsäck till nästa pass:

13.00-15.00 Fjällvandring till Stensjön. Vi vandrade tillsammans till liften som tog oss upp till bergets topp, därefter gick barn och vuxna ett par kilometer till den häpnadsväckande vackra Stensjön. Där tog vi fram matsäcken medan barnens ögon glittrade över alla stenbyggnationer som människor och barn har byggt av de platta stenarna. De ville genast bygga egna. Succé! För mig som aldrig åkt lift förut var bara det en hisnande upplevelse.Hem till baslägret igen och pusta lite, vila fötterna och ta en kaffe innan det var dags att ge sig ut igen:

16.15-17.45: Multisport-hinderbana med Björn, Annika och Cirkus-Oscar. Rena militärträningsövningen i blåbärsdjungeln där vi fick gå på lina, springa upp och ner för lilla berget, åla oss under kamouflagenät, hänga i lianer och ta oss upp över och under en massa hinder. Buskul på riktigt. När vi blev trötta åt vi en handfull blåbär och körde igång igen. Väldigt bra övning för mig och Gunnar inför AIM Challenge på lördag också.

Nu sitter vi och hämtar andan igen innan det är dags för kvällens happening: 


18.30 Grillkväll med hela Springtimegänget! Då kan vi umgås och summera dagens aktiviteter och hitta nya kompisar.

I morgon laddar vi för morgonjogg, prova-på-flowride, pricka-tiden-loppet, yoga, after-workout-i skilodgebaren och föreläsning av Multisportkungen Björn Lans.

Läs mer på www.springtime.se