Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Har vi tur blir det läckra tomatplantor av de begravda tomatskivorna. Bild: Hillevi Wahl

Roliga odlingstips för barnfamiljer

Publicerat: 2016-02-18   |  Hillevi Wahl

Lykke, 7, fick plötsligt lust att börja odla grejer i fönstret. Jag har inte direkt några gröna fingrar, men fick många bra tips på lättodlade fröer och annat på facebook:

  1. Odla persilja, gräslök, timjan, rosmarin eller chili!

  2. Odla ärtskott i ett stort tråg. Det kan vara en köksbricka, en plantbricka, balkonglåda, en låg plastback eller itusågad dunk. Fyll ett tunt lager jord i tråget, cirka två centimeter. Strö ut ett tätt lager av alldeles vanliga gula ärter över jorden. Platta till och vattna, men inte så att det blir alltför blött. Ärterna behöver inte täckas med jord. Räkna med att det tar drygt en vecka innan du kan börja skörda.

  3. Tomatskivor är enkla! Lägg en tunn skiva på jorden som får torka, täck sen över den och vattna så blir det en fin tomatplanta i solljuset.

  4. Krasse. Klassiker.

  5. Groddar. Tar bara några dagar och är supermegajättenyttigt och gott.

  6. Blomman för dagen.

  7. Peta ner en avocado (kan ta tid), paprika, apelsin eller det du har hemma. Det kommer upp ganska fort.

  8. Minigurkor!! Det är så himla gott.

  9. Passionsfrukt! Köp en passionsfrukt, ta ut kärnorna, så i små såkrukor, två-tre i varje. De växer som ogräs och får fantastiska blanka stora blad.

  10. Vita bönor! Det går fort och man får nya bönor som man kan äta eller odla