Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Så får du ett bättre 2016 - #5: Smygstarta! Bild: Hillevi Wahl

Så får du ett bättre 2016 - #5: Smygstarta!

Publicerat: 2015-12-24   |  Hillevi Wahl

Har du satt dina mål för 2016? Är du lite nervös för att inte klara dem?
Det är helt okej. Jag kan känna likadant. Sådär har jag varit sedan jag gick i skolan. Men redan där lärde jag mig också världens mest användbara trick: Smygstarta!

Låt oss säga att du har bestämt dig för att bli bra på något. Och du ska börja 1 januari. Visst, det är bra. Men tänk om något händer? Tänk om du blir sjuk? Eller något annat händer så du inte kan starta 1 januari. Då ligger du plötsligt efter, direkt. Och det är ingen bra känsla att starta ett nytt år och känna att man ligger efter.

Så – schhh, säg inget till någon – men man kan smygstarta! Börja lite grand med den där nya bra vanan redan nu. Om det sedan är att göra en situp mer för varje dag, eller springa lite längre eller äta lite bättre. Eller stänga av mobilen en timme då och då. 

Innan 1 januari gör det ju ingenting att man misslyckas! Eller hur? Före 1 januari är allting bara superbonus. Och hur lite det än blir, så bara det blir något, så ligger man på plus.

Och att starta året med att ligga på plus – DET är en bra känsla! 

Steg #5: Smygstarta!