Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Så får du ett bättre 2016:#6: Boka in fyra resor! Bild:

Så får du ett bättre 2016: #6: Boka in fyra resor!

Publicerat: 2015-12-26   |  Hillevi Wahl

Vi människor är gjorda för att resa. Att vandra, att upptäcka nya platser. Att röra oss framåt.
Vi drivs av nyfikenhet och när vi kommer hem är vi rikare. Som människor.
”Visst finns det mål och mening med vår färd, men det är resan som är mödan värd”, skrev Karin Boye. Och vi är många som har känt igen oss i de orden.

Resandet och rörelsen har helat mig, inte minst i min ungdom. Och när jag nu läser min idol Gloria Steinems (ni får googla, ungdomar) nya bok ”My life on the road” så inleder hon sin livsberättelse med att betona just det: Vikten av att vi kvinnor reser mer. Att vi inte ska sitta fastklamrade vid spisen eller hemmet.
Vi människor behöver dessutom något att se fram emot. Lyckoforskare säger att vi människor är som lyckligast just när vi har något att längta till, något att sträva efter. 

Därför vill jag att du gör en sak redan nu:

* Boka in minst fyra resor under 2016

Det behöver inte vara till andra sidan jorden. Och det behöver inte vara dyrt. Det kan vara till grannkommunen. Det kan vara att faktiskt boka in ett datum för att springa, vandra eller cykla på den där vandringsleden som du har tänkt på så länge. Som börjar en kilometer från ditt hem.
Det kan vara en resa till ett roligt lopp någon annanstans. Du kan bo hos en kompis eller på ett vandrarhem, springa loppet, känna glädjen och gemenskapen, folkfesten – och sedan åka lycklig hem igen.

Det kan vara ett löparläger eller ett yogaläger eller ett logoutläger. Det kan vara att ta skärgårdsbåten ut till en ö och bo på vandrarhem med hela familjen. Kanske bara en helg. Ett äventyr, bara det.
”Världen är som en öppen bok och den som stannar hemma läser bara första sidan”, sa alltid min pappa.
Han cyklade från Stockholm till Danmark när han var ung. Sedan diskade han sig över på båtarna till Amerika. Har man viljan, finns det alltid ett sätt.

Här är mina resor under 2016, som jag redan bokat in. Så roligt det ska bli!

  • 19-20 mars: Kickstart på Bosön med Team Nordic Trail.
  • 25 mars-2 april: Familjevecka i Portugal med Springtime travels.
  • 14-15 maj: Träningshelg i Järvsö med Team Nordic Trail.
  • 3-11 juni: New York Tjejmilen! Med Springtime travels.
  • 31 juli-7 augusti: Sälen familjevecka med Springtime Travels.
  • 4-6 november: Mölle, Kullamannen.

Steg #6: Boka in minst fyra resor under 2016.