Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Skutta runt på utegympan med Friskis & Svettis. Ett himla härligt sätt att glömma alla möjliga sommarkonflikter hemma. Bild: Hillevi Wahl

Så överlever du sommaren med barnen

Publicerat: 2016-06-30   |  Hillevi Wahl

Nu har jag läst ungefär tre olika texter på nätet om hur man överlever sommaren med barnen. Lite apropå en märklig text om hur idealet skulle kunna se ut, i Svenskan, du hittar den här: (http://www.svd.se/min-helg-nar-barnen-somnat-hoppar-vi-ner-i-bubbelpoolen).

När barnen somnat hoppar vi ner i bubbelpoolen. Det är rubriken. Och man undrar ju osökt hur många som har en bubbelpool eller ens orkar hoppa över huvud taget när barnen somnat. Hur många har för övrigt tweenisar som somnar innan man själv gjort det?
Men, handen på hjärat, är det ens idealet? Att hoppa ner i en bubbelpool mitt i natten?
Mitt ideal är att få sova. Punkt.
Mitt andra ideal är att alla mår bra, kanske rentav skrattar sig själv till sömns. Då känner jag att jag har lyckats. Då mår jag bra.

Så till de andra texterna, om att överleva sommaren: De handlar om att inte bli totalt uttråkad av att vara med små barn. Eller att reda ut ändlösa konflikter mellan lite äldre barn. Eller få bort ännu större barn från datorn.

Det är klart att vi också har helt vanliga barn. Det är klart att vi också kan tycka att en del av det de gör är tråkigt, eller jobbigt. Det hade inte gått mer än en dag på sommarlovet innan jag hotade med att göra mina två yngsta barn arvslösa.
Men då gick jag till gymet.

Sedan har jag fortsatt gå till gymet, eller cykla på balkongen eller skuttat runt med Friskis & Svettis på utegympan eller sprungit morgonrundor i skogen.

Och barnen? De är faktiskt rätt roliga, uppfinningsrika, kreativa, skrattiga, badiga, förälskade, spännande, underbara, generösa och ytterst älskvärda. Bara jag får min terapi. Min träning.

Så: Bästa överlevnadstipset får ni av mig, här, alldeles gratis:

Så överlever du sommaren med barnen/svärmor/släkten/partnern:

  • Ge dig själv minst ett par timmar varje dag till att träna. Utan att ta någon av ovanstående personer med dig. Kan själv. Gör själv. Njut. Svettas. Bli glad.