Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Så ska vi nå toppformen inför AIM Challenge! Bild: AIM Challenge

Så ska vi nå toppformen inför AIM Challenge!

Publicerat: 2016-01-31   |  Hillevi Wahl

Minnesgoda bloggläsare och Vardagspulstittare minns att jag överraskade och utmanade min man i höstas i tv-rutan. Han trodde bara att han skulle komma dit och prata om parträning.
Men jag och tv-redaktionen hade förberett två överraskningar:

  1. Gunnar och jag ska starta i multisportäventyrsloppet AIM Challenge i Sälen i sommar.
  2. För att Gunnar ska klara det så var han från och med den dagen anmäld till ett rookiecamp med Nordic Military Training.

Så. Nu undrar såklart Vän Av Ordning: Hur går det? Med parträningen? Med militärträningen? Med den allmänna formkurvan på Team Gunnar och Hillevi?

Halvbra, får vi väl ärligt svara. Den gemensamma parträningen har det gått rakt åt skogen med. Vår yngsta dotter har haft en existensiell kris och behövt ha oss nära och hemma. Sådär är det med livet ibland och då får man backa hemåt.
Gunnar är helt klart den som har tränat mest i höst och vinter. Han har cyklat i princip dagligen till och från jobbet och kämpat som sjutton med sin militärträning. Jag är djupt imponerad.

Själv försökte jag vila mig i form i tre månader. Då var jag hemma och kramades med vår dotter Lykke. Det gick väl sådär, att vila sig i form, menar jag.
Tack och lov har jag fått ordning på kroppen och knoppen igen. Och just nu känns allt kanonbra. 21 träningspass under januari är inte fy skam.

Men som team har Gunnar och jag inte haft möjlighet att träna tillsammans över huvud taget. Där svajar det betydligt. Och när det svajar i tillvaron behöver man en plan! (Gammalt djungelordspråk)

Så nu har jag gjort en plan. Här är den:

Toppformsplan inför AIM Challenge:

  1. Vi ska båda två köra militärträning under våren.

  2. Vi ska lära oss klättra på klätterväggar och rappelera.

  3. Vi ska träna orientering, tillsammans.

  4. Vi ska cykla och springa minst en gång i veckan.

  5. Vi ska ta reda på så mycket vi kan om terrängen och tävlingen från tidigare deltagare.

Nu ska jag bara överraska Gunnar med den här planen också. Han är höjdrädd, förresten, så det där med att rappellera och bestiga på klätterväggar kommer att bli spännande.

Här kan ni läsa mer om vad Aim Challenge är för ett kul lopp – och se tv-klippet från när jag överraskade Gunnar med utmaningen:

http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/vad-var-det-for-galet-aventyrslopp-hillevi/