Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl Bild: Hillevi Wahl

Skål för ett roligt lopp!

Publicerat: 2016-04-25   |  Hillevi Wahl

Hur gick det på halvmaran, Hillevi?

Jotack, det gick fantastiskt bra. Jag kom i mål. Bara en sån sak.
Och så gick det förvånansvärt fort för att vara mig.
Fram till 17 kilometer kan man nästan säga att det gick som en dans. Men sedan blev det jobbigt. Jag var helt stel i kroppen och orkade knappt lyfta benen.

Men då räknade jag. Ett-ett-två-två-tre-tre… Jag räknar andetag. När jag har kommit till hundra har det gått en kilometer. Sedan börjar jag om. Ett-ett-två-två-tre-tre… Det där funkar speciellt bra på mig eftersom jag har ansträngningsastma. Och när jag tittade på min TomTom-klocka så såg jag att jag har legat på en puls på runt 170 i över två timmar och tjugo minuter.
Fattar ni vad det gör med en människa med ansträngningsastma?
Minsta lilla uppförsbacke så får man knappt luft. Det är som att andas genom ett sugrör.
Då får man räkna andetag. Ett-ett-två-två-tre-tre… Och få ner pulsen åtminstone några slag.

Man hinner tänka mycket på två timmar och tjugo minuter. Hur vackert lopp det var, till exempel. Ett tag var det som att springa genom Barcelona. Sedan var det svensk natur och båtliv vid Djurgården. Och vilket varierande väder de bjöd på. Vi fick alla årstiderna på de där timmarna. Först solsken som värmde så man trodde det var sommar. Sedan kom regnet. Som kylde ner alla sådana tankar. Sedan kom haglet!
Haha.

Då skrattade jag i uppförsbacken.

Extra glad blev jag också över alla glada tjejer som kom fram och sa att det var jag som hade fått dem att börja springa!
”För ett år sedan sprang jag inte alls. Och nu är jag här!”
Hur lycklig blev man inte av sådant?
High five på alla er som sprang! Underbara människor. Och tack för att ni kom och berättade och kramades. Jag tänkte mycket på er de sista kilometerna.
Giggi hade hållit det hemligt för alla utom tjejen hon sprang med. Ifall det inte skulle gå bra.
Men det gick jättebra! Såklart.
Och när vi kom i mål fick vi champagne. Alkoholfri. Supergott och lite guldkant. Ett himla bra arrangemang överlag från Womens Health Half Marathon. Trevlig stämning, massor med vätskekontroller och toaletter (bra bra bra!). Pepsi cola på sista vätskekontrollen, vilken lycka! Och pepp hela vägen. Stort tack och skål!