Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gunnar sprintar i träsket med Nordic Military Training Bild: Nordic Military Training

”Snart är jag under 100 kilo!”

Publicerat: 2016-05-25   |  Hillevi Wahl

Min man Gunnar och jag har ju en utmaning i sommar. Vi ska klara av multisporttävlingen AIM Challenge. Inför den har min man börjat träna med Nordic Military Training. Tanken var att vi skulle träna tillsammans, men familjesituationen blev lite komplicerad. Så vi får fixa och trixa med träningspassen. Det betyder att jag inte kan hänga över hans axel och säga till honom att kämpa när han försöker smita undan.
Så vi får ju kolla upp Gunnar, lite, eller hur?

Gunnar, hördudu, hur går det med militärträningen?
Hördudu själv, jodå, det går bra. I höstas så körde jag ju två pass i veckan men under våren så har det blivit ett pass i veckan med världens bästa gäng. Och det är fortfarande lika roligt och känns snäppet bättre än vid starten, nu orkar jag mycket mer!

Vad är roligast?
Det jag gillar mest är de explosiva snabba sakerna som t ex att rusa över ett träsk två och två på tio olika sätt. Otroligt roligt och uttröttande. Blir mycket skratt och glädje bland hela gänget då.

Vad måste du jobba mer på?
Armhävningar och björngång, där ligger mina svagaste kort.

Cyklar du fortfarande varje dag?
Ja, cykeln har varit på verkstad i några dagar men annars kör jag på med cykeln. Till det har jag appen Runkeeper för att se om jag ligger över eller under mitt snitt. Det gör det lite roligare.

Ryktet säger att du har gått ner i vikt, stämmer det? Hur mycket har du gått ner sedan du började träna med Nordic Military Training?
Det stämmer, sen jag började har jag gått ner åtta kilo och jag närmar mig mitt mål som handlar om att ta mig under hundra men de sista kilona tar lite mer tid. Men jag ger mig inte. Jag orkar mer vid varje pass och jag känner att jag återhämtar mig snabbt mellan varje övning.

Tror du att vi kommer att klara av sex timmar AIM Challenge i sommar?
Absolut, vi får fokusera på pannben och bara kämpa. Kommer att bli superkul!