Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sofia Bild: Hillevi Wahl

Sofia: Så lyxigt med en egotripp!

Publicerat: 2015-10-22   |  Hillevi Wahl

Sofia har varit Vardagspuls egen Soffpotatis som har genomgått en enorm förändring. En del av er följer säkert Sofias blogg här på Vardagspuls.se – men för er andra tar vi det från början:

Hej Sofia, hur blev du Soff-Sofia med halva svenska folket?

”Haha. Det var Vardagspuls som sökte en ”trettiofemårig småbarnsmamma på landet som ville komma i form”. Och då hittade de mig och frågade om jag ville ställa upp. Jag sa ja, men jag tror inte riktigt att jag fattade vad jag gav mig in i. Då hade jag nog aldrig vågat tacka ja.”

Hur mycket soffpotatis var du då, ärligt?
”Rätt mycket. Det här var i februari och då kunde jag inte ens springa fyrahundra meter och vägde runt 20 kilo mer än jag gör i dag.”

Wow! Och första projektet blev att du skulle lära sig springa?

”Exakt. Jag började med några hundra meter i taget – och målet var att jag skulle kunna springa hela vägen de fem kilometerna på Vårruset i maj. Och det gjorde jag! Det var en sådan fantastisk seger! Löpning har verkligen varit så ångestladdat för mig förut, jag har varit övertygad om att jag inte kan springa. ”

Du var med i tv när du hade klarat av Vårruset, vad hände i studion?
”Jag blev avtackad och belönades med den här underbara resan till Portugal med hela Vardagspulsgänget. Det kändes helt fantastiskt.”

Men det tog inte slut där, eller hur?
”Nej, för sedan ringde de från Vardagspuls igen och frågade om jag inte ville prova på att göra en Tjejklassiker. Jag hade väl råkat nämna det för någon, att det var en liten dröm. Så då sa jag ja igen! Och nu har jag klarat av första delmålet, Lidingöloppet.”

Hur gick det?
”Jättebra! Jag gick bara i de två brantaste uppförsbackarna. Annars sprang jag hela vägen. Det var en sådan jätteseger. Jag tror att det var första gången i mitt liv som jag var riktigt stolt över mig själv.”

Nu är du här med hela Vardagspulsgänget och njuter av sol och bad och träning. Hur har veckan varit?
”Fantastisk! Det är så lyxigt att få komma iväg en vecka såhär helt själv och vara totalt ego. Att kunna fokusera hundra procent på mig själv och min träning.
Jag förvånas varje dag över att jag – och vi – klarar av så mycket mer än vi tror. Jag har vågat prova på en massa saker jag inte skulle vågat hemma, som har varit en rejäl utmaning, som thaiboxning, combat och crossfit i buren. Bara namnet ”crossfit i buren” var smått skräckinjagande, men det gick hur bra som helst.”

Du gillar yogan också?
”Jag blir märkligt berörd av yogan. Kanske för att jag får tid att landa och fokusera och lyssna inåt. Det är fint att ge sig den tiden, och lyssna på kroppen och slappna av. Jag får ett inre lugn av att göra yoga på stranden. Det är så lätt att andas i takt med vågorna och känna vinden i håret.”