Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl: Tänk att få jogga i Central Park! Bild:

Tänk att få jogga i Central Park!

Publicerat: 2016-05-23   |  Hillevi Wahl

Om bara ett par veckor är det dags. Jag ska få springa Tjejmilen i New York. Det är tretton år sedan jag var i staden senast. Och det är klart att själva loppet är resans höjdpunkt. Men det är annat som jag nästan måste nypa mig i armen för att få fatta att jag ska få göra:
Jogga i Central Park.
Fattar ni?
Morgonjogga i Central Park!

Det är som en dröm, som att vara med i århundradets bästa film – och ha huvudrollen själv. Central Park. Smaka på orden. Jag har faktiskt aldrig sprungit där, inte joggat där, inte ens smålufsat. Bara gått omkring i en småbarnströtthetsdimma när min äldsta var ett år gammal.
Nu ska jag njuta av varenda meter i joggarnas rektangulära mekka på Manhattan. Och göra mitt eget livs film med hjärtat och ögonen, bland cypressdungar och ekalléer. Kanske blommar körsbärsträden. Kanske doftar det himmelskt. Jag tror jag kommer att vara lycklig.

Jag ska springa längs Jacqueline Kennedy Onassis-dammen och se skyskraporna reflekteras i vattenytan. Jag ska väja för knähundar och paranta damer och snabba rullskridskoåkare. Om de fortfarande finns.
Jag ska tänka på alla kändisar som bor runt Central Park, och alla som strosat runt här och joggat här före mig. Bruce Springsteen, Paul Simon, Sarah Jessica Parker, Cameron Diaz, Madonna, Woody Allen, Mia Farrow, hela Friendsgänget… Det har spelats in 200 filmer här. Och otaliga tv-serier. Och mycket musik.

Jag ska tänka på John Lennon och nynna på Strawberry Fields forever. Jag tror jag börjar nu: Let me take you down, cause I’m going to Strawberry Fields…

Läs mer om Tjejmilenresan till New York med Springtime här: www.springtime.se