Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Leva Bild:

Tio steg till ett bättre 2016: #8: Smörj in din kropp

Publicerat: 2015-12-29   |  Hillevi Wahl

Det åttonde steget inför 2016 har jag inte kommit på själv. Det har min vän Karin Björkegren Jones tipsat mig om. Hon har öppet skrivit om när hon fick cancer – och hela den resan med sin förändrade kropp. En av de viktigaste sakerna jag tog med mig från hennes berättelse var när hon skrev att hon tog den lyxigaste oljan hon kunde hitta och smörjde in sin kropp från topp till tå, varje dag. Som en del av läkningsprocessen – cellgifter är starka grejer. Men också som en otroligt vacker kärleksförklaring till sin kropp. Hon smekte in sin kärlek i kroppen varje dag. Ömsint och kärleksfullt. Uppmärksamt och varsamt.
Det borde vi också göra. Varje dag. Smeka in vår kärlek och tacksamhet. Över allt den gör för oss. Varje dag. Ge vår kropp vår totala uppmärksamhet, om än bara någon minut varje dag. Hjälp kroppen hela sig själv. Massagen ger många må-bra-hormoner. Nu i vinter är huden torrare, så bara där gör vi en jättevinst genom att smörja in huden lite extra.
Genom att älska våra kroppar, för allt de är och allt de gör för oss varje dag, så kommer vi att må lite bättre och vilja vara ännu snällare mot dem.

Köp oljan eller lotionen i dag. Det behöver inte vara dyrt. Men ta något fint. Det är din kropp värd.

Steg # 8:
Ge din kropp kärlek.