Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Tio steg till ett bättre 2016 Bild: Hillevi Wahl

Tio steg till ett bättre 2016

Publicerat: 2015-12-14   |  Hillevi Wahl

Snart är det ett nytt år. Och ett nytt år betyder nya äventyr och nya möjligheter. Jag pratar mycket om att det är viktigt att vila i sina segrar, när jag föreläser. För det är en sådan kraftsamling inför nya utmaningar. Stanna upp, vila, titta bakåt och klappa dig själv på axeln. Detta har du i alla fall gjort bra.

Lika mycket pratar jag om att det är viktigt att ta ut kompassriktningen på rätt sätt när man vill göra en förändring.

Därför ska jag under tio dagar berätta hur jag tänker för att få ett ännu bättre 2016. Kanske funkar det på er också:

Steg 1:
Våga vila i dina segrar. Ta de här sista veckorna på det gamla året för att summera vad du faktiskt har åstadkommit 2015. Det är så lätt att fokusera på det som du inte lyckades med. Och glömma de där andra tio-tjugo sakerna som du klarade av, kanske med briljans rentav.
Skriv ner allt vad du har gjort. 

Det blir mer än du tror. Kanske överväldigande mycket, rentav.
Jag insåg till exempel plötsligt, när jag satte mig ner och kollade i kalendern, att jag har föreläst i 32 städer i Sverige. Förutom att jag har sprungit mina #50lopp på nästan lika många platser. Jösses.
Dessutom har vi renoverat lägenheten. Det som skulle ta fyra veckor tog ett halvår. Och renoveringsfirman gick i konkurs. Men även detta har jag överlevt. Med förståndet i behåll. (Alla ni som levt i renoveringskaos vet exakt vad jag menar). Guldstjärna för det. Alla ni som har överlevt renoveringar ska genast ge er själva medaljer och guldstjärnor!

Vad har du vågat? Vad har du låtit din kropp njuta av? Vilka aha-upplevelser har du fått?
Jag har haft ynnesten att få se många av Sveriges vackraste platser genom mina #50lopp. Jag har klarat av tuffa utmaningar, som IcebugXperience 7,5 mil i utmanande terräng på tre dagar. Eller Kilians Classic genom Franska Pyrenéerna och uppleva fin kamratskap och njuta av turkosblå sjöar och vildhästar. Jag har fått möta så många fina människor som har gjort mig ödmjuk inför livet. Det är verkligen inte en självklarhet att man ska vara frisk och kunna springa och skutta i skogen när man är 50 år.
Guldstjärna för att jag vågade! Guldstjärna för att jag genomförde. Jag som fortfarande tycker att jag springer som ”Skalman”. 

Nu kommer jag att våga ännu mer nästa år. Varje sak man vågar får huvudet att tänka: ”Vågar jag det, så kanske jag vågar det också. Klarade jag det, så kanske jag klarar det där också!” Det är så hjärnan funkar.
Och jag har fått så många fantastiskt vackra brev från människor som säger att jag inspirerat dem till att förändra sina liv, att våga. För kan Hillevi, den där 50-åriga tanten, så kan nog jag också. Wow!

Visst fanns det saker jag inte hann med i år. Men jag tänker så ofta på en kvällsbön jag har lärt mig: ”What has been done has been done. What has not been done has not been done, let it be.”
Så är det. Det som är viktigt - på riktigt - kan vi skriva upp på nästa års önskelista.

Hillevis livsråd 1:
Ge dig själv guldstjärnor
för allt du lyckades med i år.