Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Training camp – en sådan lyckoboost för barnen Bild: Hillevi Wahl

Training camp – en sådan lyckoboost för barnen

Publicerat: 2016-03-31   |  Hillevi Wahl

Det största med en sådan här familje-training-camp, tänker jag, när jag går och silar varm sand mellan tårna – det är inte själva träningspassen i sig.
Det är att självförtroendet på barnen växer något så enormt. Att de utvecklas en miljon gånger bara på en dag.

Lykke, 7 år, testade karate här i Portugal för ett år sedan. I höstas började hon träna hemma i Stockholm, tack vare den härliga upplevelsen. Nu packade hon såklart ned hela karatedräkten i resväskan. Trots mina funderingar, var det verkligen nödvändigt? Ja, det var det! Sa Lykke.
I går fick hon äntligen ta på sig dräkten, här nere.

Det gick ett sus genom träningslokalen när hon gled in i full karatemundering. Man såg hur Lykke växte flera meter.
Karatetränaren var också imponerad och ville veta allt om vilken klubb hon tillhörde och hur länge hon hade tränat. Sedan sa han, till alla samlade barn och föräldrar att eftersom Lykke var högst i rang så fick hon stå längst till höger.
Och det var en sådan vördnad i det. Så jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Och vilken himla tur att hon inte lyssnade på sin mamma.

Senare på dagen, när det var dags för Mästarnas Mästare, blev hon lagledare. Killarna sa direkt att de skulle kalla laget för ”Lykke och gänget”. Det är något magiskt med namn. Lykke kände sig som en lagledare hela dagen. Även i dag är hon lite coolare.

Eftersom alla lekar är utformade så att alla kan vara med på sin egen nivå, vare sig man är fyra eller fjorton år – så får alla en chans att glänsa. Att sedan få chansen att testa stavgång, yoga, jonglering, crossfit, karate, springa lopp, vara med på en friidrottsskolan, showkids, cirkus och köra bergspasset – gör ju att man får med sig en erfarenhetsbank som är en skatt i sig. Och jag är så himla imponerad över ledarnas fantastiska förmånga att se varje barn. Till och med de truligaste, mest avskärmade – på något magiskt sätt får de med sig även dessa ungarna. Och rätt vad det är hör man dem skratta ikapp på stranden eller på hotellet.
Sa jag att ungarna får kompisar för livet också?  De får kompisar för livet. Bra grej.