Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sthlm Bild: Hillevi Wahl

Transportgå till möten!

Publicerat: 2015-08-30   |  Hillevi Wahl

I förra inlägget skrev jag om hur det gick för familjen Wahl-Johansson med Projekt Vardagsmotion. Hur har det gått för Hillevi, då?
Jotack, vad kul att ni frågar, det har gått jättebra. Vardagsmotionen är faktiskt det enda som har funkat den här veckan.
Eftersom jag har haft en del möten, intervjuer och tv-jobb runt om i stan, så har jag skippat de kommunala färdmedlen och tagit apostlahästarna. Det var inget jag planerade, det råkade bara bli så. Vet ni varför? För att jag hade lite extra tid!

Här ser jag en röd linje från mina barns vardagsmotionerande, till min man Gunnar och vidare till mig själv och tillbaka igen. Tid!
Eftersom mina barn skulle gå till skolan första dagen så såg vi till att ha gott om tid. Och eftersom vi då plötsligt kom i god tid till skolan hade jag en extra halvtimme redan på måndagen på väg till ett möte. Det var fint väder och jag – den ostressade mamman – tänkte att vad sjutton, jag skippar trängseln i bussen och går över Västerbron till Södermalm.
Och så vackert det var! Utsikten från bron fick det att sjunga i hjärtat. Så efter mötet promenerade jag hem igen. Hjärtat sjöng återigen. Och pengar spar man också.

Sådär har det fortsatt. Jag har gått till vartenda möte. Kors och tvärs genom stan. Vilket jag är tacksam över när jag ser hur få träningspass jag har hunnit med: Noll. Zero. Nada. Rien! Inga lopp, ingen militärträning, inget springande. Två föräldramöteskvällar, barnens fotbollsträning, en förkylning och ett releaseparty har satt stopp för det, Där får vi verkligen ta nya tag nästa vecka.

Hillevis 5 tips på vardagsmotion

  1. Gå till och från möten.
  2. Ha walk-and-talk-möten. Man behöver inte sitta ner på ett möte. Min erfarenhet är att det kommer fram bättre idéer när man rör på sig.
  3. Skaffa en skendräktig hund. Haha. Skämt åsido. Min springerspaniel är i den livsfasen just nu och på uppfödarens inrådan har hon fått lite extra kärlek och motion. Jag har tagit en extra sväng med henne flera gånger om dagen. Jag tog till exempel med hunden och hämtade barnen vid skolan trots att det egentligen inte behövdes. Men det var mysigt att få en extra pratstund såhär första skolveckan med var och en. Och ungarna är så stolta över sin hund.
  4. Ta matkärran i stället för bilen. I stället för att ta bilen att handla så har jag gått till stormarknaden med dramatenväskan. Det har funkat förvånansvärt bra. Man handlar mindre då. Inte så himla mycket onödigt.
  5. Gå en ny väg. Tycker du att det är tråkigt att gå samma väg till och från skolan eller jobbet? Gör inte det då. Ta en ny väg! Upptäck din egen stad. Det behöver inte alltid vara den kortaste vägen som är bäst.