Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Ulrica Seijbold tog två medaljer i VM i armbrytning. Bild:

Ulrica, 44: Jag älskar att tävla i ambrytning!

Publicerat: 2016-02-24   |  Hillevi Wahl

Trots att hon bara började med armbrytning för snart fem år sedan har Ulrica Seijbold redan lyckats samla på sig en diger medaljsamling: Ett VM-silver i höger arm, ett VM-brons i vänster, två EM-brons brons i höger och vänster.
”Man tävlar i viktklasser och åldersklasser. Eftersom jag är över 40 år så tävlar jag i Master damer”, förklarar hon.

Berätta, Ulrica, vilken är din roligaste match?
”Det måste ha varit den om bronset i VM i vänster, 2014 i Vilnius. Det var mitt första internationella mästerskap och jag undrade flera gånger om jag ens hade där att göra. När jag förstod att jag vunnit ett brons och kommit trea trodde jag att jag skulle svimma av lycka och stolthet!”
”Dagen efter var det dags för höger arm och då gick det ännu bättre med final och ett silver. Men bronsmatchen var klart roligast och den kommer jag aldrig glömma”.

Hur kom det sig att du började med sporten? 
”Min sambo Anders höll på med armbrytning när vi träffades. Jag följde med honom på tävlingar runt om i Sverige och tyckte att det verkade kul. På den vägen är det.”

Varför är det häftigt med just armbrytning?
”Jag älskar kombinationen av styrka och teknik. Du kan inte bara vara stark för att vara bra på armbrytning, teknik är jätteviktigt. Sedan har jag kommit på hur kul jag tycker att det är att tävla! Älskar spänningen och adrenalinkicken det är att stå vid ett armbrytarbord och att allt avgörs på några sekunder.”
”Och att jag har träffat och lärt känna så många nya härliga människor som finns i den här sporten. Människor som jag aldrig hade träffat utan armbrytningen.”
”Men kanske är det häftigaste ändå att jag har blivit stark. Jag tror aldrig att jag har varit starkare än vad jag är nu - snart 45 år gammal!”