Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Unna dig själv en må-bra-helg Bild: Alexandra Nygren

Unna dig själv en må-bra-helg

Publicerat: 2016-03-25   |  Hillevi Wahl

Jag har många vänner som brinner för det här med att hjälpa människor att må bra. Oftast för att de själva vet hur det är att må dåligt. Som min underbara PT-Alexandra. Hon tror på det enkla: ren mat, kul träning, tid för återhämtning och att det är viktigt att älska sig själv med alla små skavanker. Inga konstigheter, inga snabba dieter, bara sunt förnuft. Hon jobbar mycket för att få kvinnor, inte minst, att stressa av och skala av sig samhällets krav.

Något som slår mig nästan dagligen är hur kvinnor stressar med sin träning. Det blir så tydligt på gymet, till exempel, där kvinnorna stressar in och ut, försöker klämma in träningspasset mellan matlagning och dagishämtningar. Det är stress in, tufft pass och stress ut. Medan männen verkar kunna vara hur länge som helst på gymet. De liksom bor där. De tycks ha det som en fritidsgård, de går omkring och småpratar och kliar sig på magen och bara någon gång emellanåt gör de några hastiga ryck i skivstången.

Det är så orättvist. Men jag vet precis hur svårt det är att tagga ner i vardagen. Risken är att träningen inte blir av alls om man skulle börja titta på sitt schema.
Därför skulle jag vilja att fler kvinnor kunde unna sig en må-bra-helg långt bort från vardagsstressen. Precis som med sex – hoppla – så tror jag att kvinnor behöver lite mer förspel och efterspel för att må bra. Mer tid, helt enkelt.

Jag har tidigare skrivit om Logout-lägret med Elin och Elin som jag fortfarande rekommenderar varmt. Det var en av de mest häftiga upplevelser jag varit med om. Omtumlande på så många sätt.
Du kan läsa mer om det här:
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/rapport-fran-logout-lagret/
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/dag-2.-kara-dagbok/
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/kara-dagbok.-dag-3/

Och jag har skrivit om löparlägret med Team Nordic Trail i vackra Edsåsdalen. Du kan läsa mer om det här:
http://www.vardagspuls.se/bloggar/hillevi-wahl/loparlager--sa-hejdlost-roligt/

Nu vill jag gärna tipsa om PT-Alexandras och Elinas Må-bra-läger på Skeviks Gård i Stockholms skärgård 21-22 maj.
Både Alexandra och Elina vill hjälpa människor att må bra, från insidan och ut. Speciellt de operfekta.

”Vi vill förmedla en hälsosyn som går inifrån och ut, med mindre stress och prestationskrav och mer glädje och meningsfullhet. Därför vill vi avväpna tanken på mat och träning som måsten och förbud, och hitta det som får var och en att må bra, på riktigt”, säger Alexandra.

Du kan läsa mer om Må-bra-helgen här: http://www.starkochglad.nu/traningshelg2016/