Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Uteträning ger jubel i bröstet Bild: Hillevi Wahl

Uteträning ger jubel i bröstet

Publicerat: 2016-01-20   |  Hillevi Wahl

Jag har varit så orolig för att träna ute den här vintern. Exakt varför är svårt att förklara. Jag har ju tränat ute många vintrar. Men just den här säsongen har jag känt mig skör. Huttrat. Haft femton lager kläder på mig bara för att gå ut med hunden.
Därför var det ett stort framsteg i går för mig, att småjogga iväg till PT-Alexandras uteträning Starkochglad i Rålambshovsparken på tisdagskvällen. Parken ligger bara tio minuter hemifrån, vilket underlättade. Jag tog på mig två lager ullunderställ, min softshelljacka, mössa och tjockvantar. Plus icebugsen, såklart.

Och vet ni vad – jag frös inte det minsta!
Det var precis exakt lagom med kläder för en huttrig människa.

Så fort vi kom fram var det glada tillrop och hejsan svejsan.
”Det är en så härlig grupp, ibland går jag hit bara för att bli glad”, sa en deltagare.
Det märktes. Redan under den lugna uppvärmningsjoggen runt Rålis grönytor pratades det glatt om veckan som varit. 

Själva träningen utfördes i form av cirkelträning vid Boulebanan. Upplyst och bra. Och många tuffa, utmanande övningar. Men korta. Så allt var fullkomligt uthärdligt. Till och med de bulgariska utfallsstegen.
Vi gjorde dips och kaninhopp, burpees och planka med benlyft, balansövningar och utfallshopp. Kaninhoppen och burpeesarna gjordes mellan alla de andra övningarna. Mycket kul och lugnt och koncentrerat.
Någon hoppade över burpeesarna ett tag. Det går alldeles utmärkt. Man gör allting helt i sin egen takt.

Två varv hann vi med innan timmen var slut. Sedan sprang vi tillbaka till bron och stretchade lite.
När jag spände på mig ryggsäcken och sprang hem kände jag just det där jag inte har känt på så länge: Jublet i bröstet. Endorfinkicken. Glädjen! Javisst ja, så härligt var det att träna utomhus! Något helt annat än på svettiga gym.

Prova gärna ni också. Jag kör på tisdagari Rålambshovsparken, om ni vill träffa mig och träna. Men alla tider och info hittar du på: starkochglad.nu.