Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Jag valde Alexandra Nygren som PT eftersom hon sprider glädje, både ute och inne. Bild: Hillevi Wahl

”Vad kostar det att träna med en PT?”

Publicerat: 2016-01-30   |  Hillevi Wahl

Jag har ju fått en Personlig Tränare, PT-Alexandra. I sex veckor ska hon coacha mig – och sedan ska vi redovisa vilka resultat vi fick.
Eftersom jag har fått lite frågor på det här med PT-träning så tänkte jag passa på att svara på de vanligaste:

Vad är en PT?
PT står för personlig tränare. Personliga tränare är utbildade gyminstruktörer med olika spetskompetenser som hälsopedagog, idrottslärare eller idrottscoach. 

Din PT ska utgå från dina speciella förutsättningar och skapa ett personligt träningsprogram. En bra PT peppar och motiverar dig. Hon ser till att du tränar rätt, så du inte skadar dig, och coachar dig att nå dina mål. Du kan också få hjälp med kostplanering. Du väljer om vill ha hjälp med träningen eller om du vill ha en helt skräddarsydd plan över hur du ska träna, äta och leva.


Hur hittar man en PT och hur funkar det?
Jag fick kontakt med min PT-Alexandra genom utomhusträningsgruppen Stark och glad. Eftersom jag gillade henne och hennes entusiasm och glädje så frågade jag henne om hon ville hjälpa mig även som PT. Och det ville hon.
Det är viktigt att du känner att du ”klickar” med din PT. Att det känns rätt och bra och att du får den där extra glädjekicken i baken som du behöver.
Har du ingen egen favoritcoach är det bra att gå på rekommendationer.
De flesta träningscenter eller gym erbjuder PT-timmar. På många gym ingår en introduktion eller några gratis PT-timmar. Det är smart att utnyttja dem.
Du kan också köpa enskilda PT-timmar. För dig själv, eller i par, eller i grupp. Då blir kostnaden lägre.

Vad kostar det?
En egen PT kostar runt 500-700 kronor i timmen. Om ni tränar i par kan ni komma ner i runt 390 kronor per person och timme.