Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vad vill du ska hända 2016? Fokusera på det! Bild: Hillevi Wahl

Vad vill du ska hända 2016? Fokusera på det!

Publicerat: 2015-12-19   |  Hillevi Wahl

10 steg till ett bättre 2016, #2:

Snart är det ett nytt år. Det innebär nya äventyr och nya möjligheter. I förra avsnittet av 10-steg-guiden pratade jag om hur viktigt det är att du Vila i dina segrar. Det är viktigt att verkligen se allt man har vågat och klarat av under det gångna året. Det ger styrka och kraft inför 2016.

Steg #2 handlar om att våga kasta upp en massa vilda bollar i luften och ta ut kompassriktning inför 2016:
Vad vill du ska hända 2016?

Om du inte hade några ekonomiska begränsningar, inga sociala begränsningar, inga geografiska begränsningar, inga fysiska begränsningar – vad skulle du då önska dig allra mest att 2016 innehöll för din del?

Det får vara galna idéer! Ju mer utanför boxen, desto bättre! Det här är ett brainstormingsmöte. Ha det gärna tillsammans med en peppande kompis. Ibland begränsar man sig själv, en pepp-kompis kan se möjligheter där du inte ser dem.

Jag ska förklara: För exakt ett år sedan, i december 2014, satt jag med min superpeppkompis Jennie. Hon är också egen företagare och vi satt på det där fiket och sa: Vad vill vi mest av allt syssla med 2015? Vad får oss att må riktigt bra?

”Jag skulle vilja åka iväg på en sådan där träningsresa”, sa jag lite drömmande. För det har jag längtat efter i flera år, men inte haft råd med.
”Men du!” Jennie satte sig käpprakt upp i stolen.
”Jag har varit med som coach på en sådan resa med Springtime! Och vet du, jag tror verkligen att de skulle behöva någon som dig där!”, sa Jennie.
Tanken hade aldrig ens slagit mig. Men nu kändes det plötsligt som en fantastisk idé. En vecka senare satt jag på Springtimes kontor med högste chefen Patrik Yderberg och vi kände direkt att vi klickade. Vi har samma tänk när det gäller att hjälpa människor hitta träningsglädjen, att stressa av och må bra.
”Börja med familjeträningsresan, ta med hela familjen”, sa Patrik Yderberg. Några månader sedan satt vi på flyget till Portugal och hela familjen fick sitt livs träningskick. Vilket underbart gäng att jobba med och inspireras av!
Det samarbetet innebar att jag fick åka ner till Portugal på familjeresor och Vardagspulsresor och jobba och föreläsa och träna och njuta och lära mig massor. Dessutom åkte jag runt med Springtimegänget över hela Sverige i samband med Vårruset och sprang 14 av 18 Vårruslopp i min #50-loppsatsning. Och under 2016 kommer vi att vara med på resor både till Portugal, New York och Sälen. I Sälen kommer finalutmaningen blir Multisportloppet Aim Challenge som jag ska köra tillsammans med min man Gunnar.

Allt detta har hänt bara för att jag vågade tänka tanken och säga den högt. Visst är det häftigt?

Så sätt dig ner, lite såhär inför det nya året, och fundera på vad du mest av allt önskar dig inför 2016, tänk gränslöst! Det kan vara en helt galen grej. Eller flera. Säg dem högt, skriv ner! Skratta gärna. Och kolla – kanske har du en kontakt som kan hjälpa dig uppfylla just den drömmen.

Skriv då ner hur du ska göra, steg för steg:

  • Vem ska du kontakta?
  • Vad behöver du kolla upp?
  • Vilken dag ska du göra det?
  • Och sedan: Gör det!


Hillevis livsråd #2:
Vad vill du ska hända 2016?
Fokusera på det!