Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Flowride - inte snyggt eller graciöst på något sätt – men jösses så roligt! Bild: Hillevi Wahl

Våga – och bjussa på dig själv!

Publicerat: 2016-08-04   |  Hillevi Wahl

I dag har jag testat flowride, att försöka surfa i ett äventyrsbad. Det var inte snyggt eller graciöst på något sätt – men jösses så roligt! Och när Gunnar och jag såg filmen på mig efteråt så skrattade vi så vi grät. Jag har nämligen kontaktlinser, vilket inte är en toppenkombo med just surfarsprutande vattenmaskiner. Om man säger så. En snutt av det blöta haveriet kan ni njuta av här:

Samtidigt som jag bjussade rätt rejält på mig själv i den blöta gula t-shirten, så var Gunnar och pojkarna ute på ett annat våghalsigt äventyr. De paddlade kanot. Och det gick ungefär lika bra som för mig i flowriden. Haha!
Elliot filmade hela kanothaveriet med sin gopro-kamera – och jag har visat klippet ett femtiotal gånger för ledare och kompisar. Alla skrattar så de kippar efter andan. Elliot har fattat. Det är en riktigt skön känsla att få andra att skratta.

Jag tänkte på just de här två äventyren när jag i kväll föreläste under rubriken ”Från rädd till orädd”.
Det var så många föräldrar som inte vågade prova flowriden. Som satt vid sidan om och såg sugna ut, men var så rädda att göra bort sig.
”Vad synd! Det här som var så himla roligt!”, utbrast jag.

För när jag upptäcker något kul så vill jag alltid att alla andra också ska få samma upplevelse.

Ofta får jag höra att jag är modig. Men jag tänker inte så. Jag tänker: Det där ser lattjo ut! Det måste jag prova!

Jag är förmodligen svensk mästare i pinsamheter, men det gör liksom ingenting. För jag förlustar mig. Och finns det bildbevis eller rentav film på härligheten – så kan hela världen få sig ett gott skratt. Det bjuder jag så gärna på. Vågar jag så vågar nog många andra.

Det är synd att så många sätter en alltför hög tröskel för sig själva. Ingen förväntar sig att du eller jag eller någon annan ska vara världsmästare på en gång. Men alla gillar någon som vågar försöka.

Extra pluspoäng får man sedan om man hjälper någon annan att våga.
Kanske är det just därför jag älskar de här Springtimeveckorna. Här får vi verkligen hjälp och pepp att testa sådant vi aldrig har provat förut. Vi kämpar tillsammans, vi upplever äventyr tillsammans, vi försöker och misslyckas tillsammans, vi gör ett nytt försök – och lyckas tillsammans. High five! Det är underbart att se hur både barn och vuxna växer av det. Det gör något vackert med själen.

Läs mer på www.springtime.se