Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Våga experimentera med familjen i sommar! Bild: Hillevi Wahl

Våga experimentera med familjen i sommar!

Publicerat: 2015-06-16   |  Hillevi Wahl

Jag har fått fler frågor om ”Experimentet” och tänkte passa på att svara på frågor om det nu i sommartider. Jag tror att vi har en unik chans att vända våra dåliga vardagsvanor nu på sommaren. Inte minst för barnen. "Experimentet" var ett spännande projekt som jag satte igång för ett par somrar sedan med min egen familj.
Jag frågade helt enkelt om de ville hänga med på lite äventyr.
”Jaaa!”, ropade de.

I stället för att alla skulle sitta framför var sin dator och småäta mackor, godis och glass, så bestämde vi tillsammans att vi skulle sluta äta godis och göra äventyr ett par dagar i veckan. Vi bytte helt enkelt ut socker mot äventyr.
Vi bestämde också i ett familjeråd att vi skulle poängsätta alla äventyr och den nya, hälsosammare maten. De blev mycket engagerade i detta. Att få vara med och tycka om allting på bloggen kändes stort  – och att sedan få respons från andra familjer som hängde på i vårt experiment.
Tanken var att i under tre månader försöka sprida rörelseglädje och samtidigt få ner familjens sockerkonsumtion. Det blev en satsning som visade sig bli ett lyckosamt må-bra-projekt!

De närmaste veckorna ska jag skriva om en del oväntade insikter vi fick. Häng med! Och fråga gärna mer – det går bra att maila mig på hillevi@hillevi.se