Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Hillevi Wahl i Prag Bild: Hillevi Wahl

Våga springa lopp utomlands!

Publicerat: 2015-03-31   |  Hillevi Wahl

Prag Halvmaraton var mitt första lopp utomlands. Min träningskompis Simona frågade mig om jag ville springa loppet med henne. 
”Känner du någon som bor där?” frågade jag.
”Ja, min dotter bor där. Vi kan bo hos henne!”

Egentligen skulle jag inte alla springa halvmaraton. Jag har ju inte övat. Inte det minsta. Det längsta jag har sprungit sedan 2011 är en mil.
Men Simona och hennes dotter fixade startplatser och sedan var det bara att tuta och köra. Jag har inte varit i Prag på minst tjugo år, så för mig var det ett fantastiskt återseende. För trettio år sedan var Prag fortfarande svårt märkt av kommunismen. I dag blomstrar staden. Och eftersom Simonas dotter Sara och hennes kille vet i princip allt som finns att veta om staden så blev det en spännande historisk vandring genom en av Europas viktigaste städer, både dagen innan loppet och dagen efter. Bra uppvärmning och nedvarvning inför ett lopp – och så mycket roligare det är när man vet något om husen, floderna och monumenten man springer förbi.

I dag finns det en uppsjö av arrangörer till löparresor. Här är ett axplock: