Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

NY Lördag Träning Bild: Hillevi Wahl

Vilda målgester och superstjärnor i New York

Publicerat: 2016-06-12   |  Hillevi Wahl

Fredag i New York betyder tydligen shopping. Åtminstone om jag får tro Tjejmilen-gänget.
”Shopping-Friday!”, tjoade de och åkte iväg i en buss för att kunna fynda järnet.

Trots att jag egentligen inte gillar att shoppa måste jag ändå säga att alla verkligen har fyndat. Varje dag möter jag Tjejmilentjejer som har ursnygga designerblusar som de hittat i någon outletbutik för 19 dollar.

Även familjen Wahl gick loss fullständigt i Hollister- och GAP-butikerna. Vilka snygga kläder! Och prisvärda. Vi köpte shorts och snygga sommar-t-shirts till killarna för 15 dollar. Nu är de stiliga så man nästan blir tårögd.

Ungarna hittade några billiga Amazon-Kindle-plattor för bara fyra hundra spänn och jag köpte en bokälskarväska på New York Library som det står ”What are you reading now” på. Lykke hittade ett helt bibliotekarie-set där med stämplar och lånekort och allt. Lycka.

Men innan dess hade vi såklart kört morgonjogg i Central Park med bästa Springtimegänget. Fredagsmorgonens fokus var på att öva målgång och målgester inför loppet, att få igång kroppen, peppa upp den i tävlingsläge och få lite sprutt i benen. Det lyckades ledartrion Anna, Anna och Johanna bra med. Johanna lyckades dessutom rädda livet på två skräckslagna små knähundar som höll på att bli översprungna av sextio taggade tjejer i målrusningsfart. Bra där, Johanna!

Barnen ville leka i den mysiga lekparken i Central Park. Jag skulle filma ett par som sjöng fantastiskt vackert – då passerar plötsligt en hel midsommarstång förbi kameran. Och en kille i svensk folkdräkt. Bara sådär. Och tio meter bort stod tre ungdomar med jätteormar runt halsen. Tio meter åt andra hållet försökte en orangeklädd buddistmunk byta lite ”peace” mot några dollar. New York är verkligen människorna i den. Alla tokiga, härliga, underbara, jobbiga, knäppa och så väldigt olika människor.Bara på vårt hotell, Beacon, bor ett fyrtiotal människor och minst åtta hundar. Vi möter dem i hissen ibland.
En kvinna, runt 70, med rasslande halsband och flygande tunika undrade vänligt var vi var ifrån och om vi stördes av The Tony-awards and ”all the excitement on the street”.
”Vi har redan sett Sir Andrew Lloyd Webber och Mike Myers och Lin-Manuel Miranda, du vet från Hamilton!”, flämtade jag upphetsat.
Hon höjde sina välmarkerade ögonbryn och log en aning.
”I´ve lived here for fifty years, you see. I don’t get that excitet anymore. But I’m glad you do”, sa hon.
Ja, det är jag också glad för.

Läs mer om Tjejmilenresorna med Springtime här: www.springtime.se