Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Thunström Bild: Hillevi Wahl

”Yogan ger mig rörligheten tillbaka efter cancern”

Publicerat: 2015-10-13   |  Hillevi Wahl

Maria Thunström från Sundsvall har verkligen blommat upp här på träningsresan. Tillsammans med de andra tjejerna kastar de sig i havet i sina nya bikinisar och baddräkter och jublar som barn. Men för bara ett år sedan var livet rätt kämpigt för Maria.

Hej Maria, hur känns det i dag?
”Toppen! Jag har testat yoga och blivit helt frälst! Det är helt underbart. Första dagen kunde jag inte få ned axeln i en rörelse, men i dag kunde jag det. Tänk att det kan gå så fort.”

Vad är det med yogan du gillar?
”Jag blir av med stelheten, jag blir mjuk i kroppen. Och så blir jag väldigt rörd. Tårarna väller upp. Det inre kommer upp till ytan.”

I maj 2014 fick du besked om att du hade bröstcancer. Minns du den dagen?
”O ja, det var den värsta dagen i mitt liv. Jag var helt i chock. Jag var inte ens beredd på det – så jag hade inte någon med mig på sjukhuset när jag träffade läkaren. Jag trodde bara att vi skulle ta om mammografibilderna för att de hade blivit suddiga. Jag minns hur jag åkte upp på Norra Berget och samlade mig innan jag åkte hem till familjen och berättade. Det där berget har hjälpt mig väldigt mycket. Där har jag kunnat andas.”

Det blev ett år med tuffa behandlingar?
”Först var det operation, sedan cellgiftsbehandlingar. Och så fick jag komplikationer, bland annat en propp. Plus strålningar på det. Men det jobbigaste har ändå varit väntan. Att tvingas vänta på besked och behandlingar.”

Vad är det bästa med Vardagspulsresan?
”Att jag äntligen har fått komma igång med min träning. Och att jag har fått så många nya vänner. Miljön, såklart! Havet och stranden och vågorna. Och så tycker jag om att jag får göra det JAG vill. Den här resan är min resa, så känns det.”