Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Stavgång Bild: Jeanette Steijer

3 bästa tipsen för att komma igång!

Publicerat: 2015-10-12   |  Jeanette Steijer

Härom veckan blev jag medlurad av min mycket sportiga, skidgalna kompis att komma med på….. stavgångsträning!!? Lite raljerande skämtande jag om ”pensionärs-träning” (inget fel på det – har bara några år kvar till dess tänkte jag) men tji fick jag!

Vi var 6 kvinnor som möttes kl 19.45 och gav oss iväg ut i elljusspåret. Det är inte många man möter i spåret en sådan kväll. Synd! spåren är fina, luften är fantastisk, det doftar höst och skog och träningen var TUFF!!! Ja, inte jättetuff men svettiga och andfådda blev vi allihop. Vi var ute i en timme och varvade gång med lite ruscher, springa uppför backe, grodhopp, utfallssteg och så vidare. Väl tillbaka avslutade vi med plankan och andra magövningar. Så himla bra sätt att komma ut en kväll: man har bestämt med någon som är så snäll att komma och hämta en, man har supertrevligt i spåret, pratar med nya härliga kvinnor, peppar varandra och man blir glad helt enkelt.

Så bästa tipsen blir:

  • Prova något nytt – vem vet du kanske hittar en ny favoritgren.
  • Bestäm med några andra så att man inte kan hoppa av.
  • Fundera inte så mycket – bara gör´t!

Så även denna måndagkväll drog jag ut med stavarna som jag lånat från Mamma (81 år) och kan nu bara konstatera att det kändes lika kul ikväll och så skönt… speciellt efteråt! :-)

Se även detta klipp med Kalle Zachari Wahlström där han på ett underbart sätt pratar om träning. Som han säger ”träning handlar om att göra kroppen trött” och det kan man göra på olika sätt. Det behöver inte vara så komplicerat men se till att ha lite kul samtidigt!

Tack stavgångsgänget!

Må gott