Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Bil till spåret Bild: Jeanette Steijer

Åka bil till spåret?

Publicerat: 2015-07-16   |  Jeanette Steijer

Ska man köra bil till joggingspåret?
Njaa… visst vore det bättre om man kunde jogga dit eller cykla kanske. Jag tänker miljömässigt men också den något fåniga känslan av att sätta sig i en bil och åka till ett ställe för att man ska kunna röra sig och få motion när man är framme..hmmm.
Tanken har slagit mig antalet gånger de senare åren när jag åkt till mitt älskade spår i skogen för att jogga eller löpa eller vad man nu ska kalla det. Det har blivit några rundor genom åren.
Jag är en periodare vad gäller löpning men kommer alltid tillbaka till det mer eller mindre regelbundet. Konklusionen jag gjort (man tänker bra när man springer) är att det är bättre att jag åker bil till spåret och får njuta av skogen och det mjuka underlaget.
Annars är det villakvarteret eller en dötråkigt raksträcka som  är mina alternativ utanför dörren. Det motiverar mig mer att få komma till ”min skog” och det tror jag kan vara en mycket viktigt faktor för att komma iväg och att göra det igen och igen och igen.
Vad motiverar dig att ge kroppen en paus från stillasittande läge?
Det gäller att hitta sin grej och sin motivation – men det kan också ta lite tid innan man hittat den. Ibland är man inte motiverad alls  - soffan är sååå skön. Då försöker jag tänka fram känslan jag har när jag springer där i skogen och hur det känns efteråt.
Här har du några bra anledningar till att löpträna

Nu till spåret – i bil!

Må gott!